Recuperació després de la covid-19

Manel, The Tyets, Ginestà o Roba Estesa, els plats forts de les Festes de Maig 2022 de Badalona

  • La festa major recupera la normalitat d’actes tradicionals com la ‘Cremada del Dimoni’, que critica els alts preus de la llum

Manel, The Tyets, Ginestà o Roba Estesa, els plats forts de les Festes de Maig 2022 de Badalona

ACN / Ayuntamiento de Aitona

2
Es llegeix en minuts
ACN

Manel, Fangoria, The Tyets, Ginestà, El Petit de Cal Eril o Roba Estesa són algunes de les propostes musicals de les Festes de Maig de Badalona (Barcelonès), segons ha anunciat el consistori. El programa es va presentar aquest dilluns, en una edició l’objectiu de la qual és recuperar la normalitat després de dos anys marcats per la pandèmia.

D’aquesta manera, els organitzadors tenen la voluntat que els carrers de la ciutat es converteixin en «un immens escenari» ple d’actes festius tradicionals, musicals, teatrals, culturals i esportius. Entre les activitats més destacades destaca el piromusical i la tradicional ‘Cremada del Dimoni’, que aquest any critica els preus de la llum.

El meteoròleg badaloní Tomàs Molina serà l’encarregat de llegir el pregó a les set de la tarda de divendres des del balcó de la Casa de la Vila. Una hora més tard, serà el torn de les Karamba, un grup de dones que fusiona diferents estils musicals. La primera jornada de les festes es tancarà amb la ‘Nit del Mono’, organitzada per la Comissió de Festes de Badalona.

El Parc de Can Solei i de Ca l’Arnús serà escenari el dissabte 7 i el diumenge 8 de maig de l’‘Arts Arnús’, una programació d’actuacions per a tots els públics amb Mar Serra Grup, Jero Guitar i Josep Traver & Martí Serra, El Petit de Cal Eril i Ginestà. Al passeig marítim, dissabte, actuaran El último mono, The Tyets i Manel, encarregats de tancar la nit amb un concert en el qual barrejarà temes del seu cinquè àlbum, Per la bona gent, amb altres clàssics de la banda.

Tornen les tradicions

El 10 de maig el plat fort serà la ‘Cremada del Dimoni’, prèvia celebració, des de les cinc de la tarda, del repic de campanes des de l’església de Santa Maria i, des de les set, del Ball a plaça, el Seguici de la Ciutat, l’Acte Sacramental i el Ball del Águila. A partir de les deu de la nit, a la Rambla, començarà el piromusical i la ‘Cremada del Dimoni’, l’acte més representatiu i tradicional de les Festes de Maig.

El disseny guanyador del Dimoni d’aquest 2022 ha sigut el dimoni ‘Amunt la llum!’ una figura que representa la cobdícia i la relaciona amb la pujada del preu de la llum i que és obra de la badalonina Montserrat Silvestre. La vigília de Sant Anastasi, copatró de Badalona, es tancarà a partir de les onze de la nit al passeig Marítim amb les actuacions de Naia González, Fangoria i Roba Estesa.

Notícies relacionades

D’altra banda, com a novetat d’aquest any, els dies 13 i 14 de maig s’ha programat L’Aparador de l’Escorxador, una selecció de propostes artístiques «genuïnament badalonines» que «vol ser una mostra «del més interessant i innovador que es fa a la ciutat en aquest àmbit».

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO