Guerra a l’est d’Europa

L’Hospital Can Ruti de Badalona ofereix contractes a investigadors d’Ucraïna

  • El moviment s’alinea dins de la iniciativa ‘Science for Ucraine’, que promou la contractació de personal científic als centres europeus

L’Hospital Can Ruti de Badalona ofereix contractes a investigadors d’Ucraïna

Can Ruti

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Alguns grups d’investigació de l’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) de Badalona (Barcelonès) que tenien vincles amb centres d’investigació ucraïnesos han ofert ja contractes a investigadores d’aquest país i «està previst que les iniciatives en aquest camp de la contractació continuï», assenyalen des de l’Hospital. Aquest moviment s’alinea dins de la iniciativa ‘Science for Ucraine’, que promou la contractació de personal científic als centres d’investigació europeus.

Així, des del centre de Badalona assenyalen que aquestes investigadores, que actualment treballen al campus, s’estan coordinant per crear una xarxa de suport pròpia. De la mateixa manera, des de l’IGTP s’està donant informació a totes les persones que arriben en condició de refugiats.

La guerra d’Ucraïna ha provocat el moviment migratori més gran de la història recent, i «com no podia ser de cap altra manera, les diferents institucions del Campus Can Ruti han anat impulsant iniciatives per donar suport a les persones que fugen de la guerra», expliquen en un comunicat des de l’Hospital Germans Trias i Pujol.

Notícies relacionades

Finalment, des dels Amics de Can Ruti s’ha posat en marxa una campanya de micromecenatge per poder aconseguir recursos per oferir noves contractacions, per la qual cosa li demanen que es pugui sumar a la difusió. Per ara s’han recaptat 345 euros, lluny encara de la xifra a la qual aspiren a arribar: 22.000 euros.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO