Barris complexos

Generalitat i Ajuntament dissolen definitivament el Consorci Badalona Sud

  • L’ens es va crear el 2006 per intervenir en la transformació social dels barris, i ara la tasca l’assumirà el consistori

Generalitat i Ajuntament dissolen definitivament el Consorci Badalona Sud

Ayuntamiento de Badalona

1
Es llegeix en minuts
ACN

El plenari del Consorci Badalona Sud ha aprovat la dissolució de l’ens, a proposta de les dues administracions que en formaven part, l’Ajuntament de Badalona (Barcelonès) i el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya. La decisió es pren per motius econòmics, ja que les activitats que es portaven a terme en els últims anys no justificaven el seu manteniment, segons relata un informe d’intervenció.

El Consorci es va crear el 2006 per intervenir en la transformació social d’uns barris amb una realitat complexa. Ara, amb el punt final de l’ens, aquest treball l’assumirà directament l’Ajuntament de Badalona. La Generalitat, per la seva banda, s’ha compromès a continuar cooperant amb el consistori quant a polítiques socials en aquest territori.

En aquest sentit, la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, assegura que, malgrat suprimir-se el consorci, es manté el treball conjunt i ha anunciat que s’està treballant per implementar noves fórmules de cooperació per «maximitzar i reforçar» les actuacions que s’han fet fins ara als barris de la zona sud de Badalona, com Congrés, el Remei, la Mora, Sant Roc i Artigues.

Notícies relacionades

També l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, afirma que, malgrat que s’hagi dissolt el consorci, a la zona sud de Badalona es destinaran ara «més recursos econòmics i més personal». L’alcalde confia que en la nova etapa que ara s’obre es podrà «reforçar el treball en xarxa, potenciar els plans i programes socials, multiplicar el treball a peu de carrer i apostar per la convivència».

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO