Tancada des del 2019

Badalona anuncia les obres per substituir el sistema de climatització de la Biblioteca Can Casacuberta

  • No obstant, per fer efectiva la reobertura, s’hauran de portar a terme altres actuacions

Badalona anuncia les obres per substituir el sistema de climatització de la Biblioteca Can Casacuberta

Ayuntamiento de Badalona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les obres de substitució del sistema de climatització de la Biblioteca Central Urbana Can Casacuberta i l’Espai Betúlia de Badalona (Barcelonès) tindran una durada màxima de quatre mesos. Així ho ha anunciat l’ajuntament, que en un comunicat explica que el 9 de febrer la mesa de contractació del consistori va fer la proposta d’adjudicació dels dos lots d’aquesta licitació, un d’execució de les obres per import de 239.338 euros (IVA inclòs) i un altre per a l’assistència tècnica, per import de 7.018 euros (IVA inclòs).

L’empresa adjudicatària, una vegada es publiqui en el perfil del contractant, disposa de set dies hàbils per presentar la documentació reglamentària per adjudicar el contracte. «La previsió és que aquestes obres puguin començar d’aquí unes setmanes una vegada es firmi el contracte amb l’empresa adjudicatària», assenyalen des del govern local.

La Biblioteca de Can Casacuberta va deixar de donar servei el 20 de desembre del 2019, arran que un curtcircuit en un quadro elèctric va posar en relleu tota una sèrie de carències estructurals, que feien anys que es denunciaven per part dels usuaris de l’equipament. Aquest espai arrossegava des de feia anys problemes de calefacció, climatització i de compliment de la normativa dels sistemes d’extinció d’incendis, entre d’altres.

Notícies relacionades

No obstant, per fer efectiva la reobertura, s’hauran de portar a terme altres actuacions, fet que suposarà una demora més gran en la data d’obertura. Entre aquestes altres obres pendents hi ha la substitució d’una de les portes d’accés a la biblioteca i l’eliminació d’una altra a causa del seu mal estat de conservació. També està prevista la reparació de la coberta de l’espai entre la Biblioteca de Can Casacuberta i l’Espai Betúlia.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO