Col·lectius vulnerables

Els integrants de la nau del carrer Progrés de Badalona asseguren que abandonaran la nau d’aquí tres mesos si s’atura el desnonament

  • Defensen que l’«altíssim» nivell de contagis i la «forta» baixada de temperatures fa «inviable abandonar ara l’espai»

Els integrants de la nau del carrer Progrés de Badalona asseguren que abandonaran la nau d’aquí tres mesos si s’atura el desnonament

JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

Les setanta persones que viuen a la nau ocupada del carrer Progrés de Badalona (Barcelonès) demanen aturar el desnonament previst per a aquest dijous. Consideren que el moment actual fa «inviable» la sortida per la manca d’alternatives de vivenda, «l’altíssim» nivell de contagis de covid-19 i la «forta» baixada de les temperatures. Aquests factors, asseguren, incrementen «l’extrema vulnerabilitat» del col·lectiu.

Conscients, no obstant, que la vida a la nau no és la millor opció, el col·lectiu es compromet a «abandonar la nau en un període de tres mesos, una vegada passat l’hivern». Són, diuen, unes condicions «plenament assumibles» tant per part de les administracions com per part de la Sareb, propietària de l’immoble.

La intenció dels residents a la nau és que durant aquest teòric període d’impàs es pugui crear una comissió de treball amb representants de l’ajuntament i la Generalitat que permeti trobar alternatives socials per al col·lectiu en el moment en què es materialitzi la sortida de la nau.

L’ajuntament admet que ja s’està treballant per evitar que aquestes persones es quedin al carrer quan es produeixi el desnonament i, a petició dels ocupes, s’ha convocat una reunió amb el regidor de Serveis Socials, David Torrents, per a aquest dimarts.

Auxili a altres administracions

Malgrat les propostes que hi ha sobre la taula, Torrents veu «molt complicat» que es pugui aturar el desnonament després que el jutjat ja s’hi negués en una primera ocasió i centra els esforços a gestionar l’endemà del desnonament.

En aquest sentit, el regidor admet que els serveis socials municipals no podran assumir la petició d’ajuda de les setanta persones que viuen a la nau i demana a l’Estat, a la Generalitat de Catalunya i a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que s’hi impliquin.

Notícies relacionades

«El Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) els pot garantir el sostre durant dos o tres dies i alguns ja han dit que s’espavilaran buscant altres espais, però difícilment podem donar solucions definitives si no existeix la implicació d’altres administracions», conclou Torrents.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO