BACTERIS

Detecten brots de legionel·la a tres instal·lacions esportives de Badalona

Segons l'executiu municipal, l'afectació és «mínima» ja que els vestidors no estaven oberts arran de les restriccions sanitàries

L'Ajuntament està pendent de l'informe de la gestora del control i del Departament de Salut per veure quines actuacions ha de portar a terme

casagemas

casagemas

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Ajuntament de Badalona ha anunciat que s’han detectat brots de legionel·la a les instal·lacions del camp de futbol de Bufalàal pavelló del mateix barri i al de Casagemes, però ha asseverat que l’afectació és «mínima» perquè els vestidors ja estan tancats.

El consistori ha explicat en un comunicat que els brots s’han detectat durant els controls rutinaris que en els últims dies ha portat a terme l’empresa encarregada del manteniment dels sistemes d’aigua calenta i sanitària de les instal·lacions esportives. No obstant, segons l’executiu municipal, l’afectació del tancament preventiu dels vestidors és «mínima» ja que les dutxes no estaven obertes arran de les restriccions decretades pel Govern per pal·liar els contagis de coronavirus.

L’Ajuntament ara està pendent de l’informe de l’empresa gestora del control i del Departament de Salut per veure quines actuacions ha de portar a terme, després de la qual cosa elaborarà un calendari i detallarà el pressupost de les mesures necessàries.

Es repeteix la història

Paral·lelament, s’està treballant per implementar a curt termini un pla de xoc per evitar aquests brots en instal·lacions esportives, el bon manteniment de les quals no ha ajudat –segons el consistori– el tancament durant l’estat d’alarma.

Notícies relacionades

No és la primera vegada que centres esportius de Badalona pateixen brots de legionel·la, un tipus de pneumònia causada per bacteris que proliferen en hàbitats aquàtics i que generalment es produeix al respirar vapor de l’aigua que les conté i que l’any passat va obligar a tancar les dutxes del camp de Futbol Pomar i del Futbol Club Lloreda.

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA