31 d’oct 2020

Anar al contingut

RESPOSTA A L'EMERGÈNCIA SANITÀRIA

La Comissió Territorial d'Urbanisme de Catalunya dona llum verda a l'ampliació de l'hospital Can Ruti de Badalona

Es farà un nou edifici de cinc plantes amb ús sanitarioassistencial al pati pavimentat al sud de l'edifici principal, davant l'aparcament

Això oferirà una capacitat màxima de 108 llits d'uci i una superfície útil d'uns 2.539 m². En paral·lel, també s'ampliarà l'Hospital de Bellvitge

ACN / El Periódico

La Comissió Territorial d'Urbanisme de Catalunya dona llum verda a l'ampliació de l'hospital Can Ruti de Badalona

La Comissió Territorial d’Urbanisme de Catalunya ha emès aquest dimarts passat, 15 de setembre, un informe favorable sobre dos projectes per ampliar els hospitals Germans Trias i Pujol (Can Ruti), a Badalona, ​​i de Bellvitge, a l’Hospitalet de Llobregat, amb dos edificis polivalents, «per raons d’urgència i d’interès públic excepcional».

Els dos projectes, que impulsa el Departament de Salut, sumaran 216 nous llits d’uci. A Can Ruti es farà un nou edifici de cinc plantes amb ús sanitarioassistencial al pati pavimentat al sud de l’edifici principal, davant l’aparcament.

Això es construirà mitjançant un sistema estructural prefabricat i oferirà una capacitat màxima de 108 llits d’uci i una superfície estri d’uns 2.539 m². La superfície total construïda serà de 5.105 m².

Edifici «pulmó» a l’Hospital de Bellvitge

La Comissió també ha informat favorablement a la construcció d’un edifici polivalent al recinte de l’Hospital de Bellvitge de l’Hospitalet de Llobregat. 

Així, es tracta d’un nou edifici «pulmó», que permet múltiples funcionalitats per atendre la incertesa que provoca l’evolució de la Covid-19 i per a la normalització del servei després de la pandèmia. Es construirà mitjançant un sistema estructural prefabricat i oferirà una capacitat màxima per a 108 llits d’uci i una superfície útil de 3.027,46 m².

El nou edifici s’emplaçarà dins del recinte del Campus de les Ciències de la Salut de Bellvitge a l’Hospital Universitari de Bellvitge. Ocuparà part del terreny lliure d’edificació que actualment es destina a aparcament de vehicles. El nou edifici es disposarà perpendicular a la façana de l’Edifici Tècnic Quirúrgic existent, i en connectarà amb una passarel·la d’elevada a nivell de la planta segona.

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA