SEGREST

Badalona demanarà a la Unió Europea que reactivi la recerca del nen segrestat a Hondures

La intenció és contactar amb el delegat d'Hondures davant la UE perquè l'executiu del país llatí no cessi la investigació

«Exercirem tota la pressió política possible perquè les autoritats d'Hondures investiguin i busquin Enoc», afirma Albiol

zentauroepp53322861 albiol200505151642

zentauroepp53322861 albiol200505151642 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha anunciat que recorrerà a la Unió Europea perquè insti les autoritats hondurenyes a reactivar la recerca d’Enoc Misael Pérez Chinchilla, el nen veí de la localitat que va ser segrestat el desembre passat al país centreamericà.

La intenció del consistori badaloní és contactar, a través de la diplomàcia espanyola, amb el delegat d’Hondures davant la UE perquè l’executiu del país llatí no cessi en la recerca d’Enoc, de 12 anys, han informat Efe fonts municipals.

Albiol li ho ha promès a la mare del menor, Karina Chinchilla, en una reunió que ha mantingut aquest migdia juntament amb la directora del centre on estudiava el petit.

«Exercirem tota la pressió política possible perquè les autoritats d’Hondures investiguin i busquin Enoc. Com a alcalde de Badalona no ens podem resignar i quedar-nos de braços plegats davant aquest cas que afecta veïns», ha asseverat.

Veïns de Llefià

Albiol ha garantit que aniran «més enllà de l’àmbit nacional» perquè fins ara no ha donat resultat, això «sense buscar culpables, sinó sumant tots els esforços» per acudir a la UE i «exercir la màxima força i implicació dels responsables de trobar Enoc».

El menor, fill únic, és veí del barri de Llefià de Badalona, on viu amb la seva mare des dels nou anys, quan tots dos van arribar a Espanya procedents de la ciutat de Tela, localitat a la que va tornar de vacances el 18 de novembre.

No obstant, el dia 2 de desembre va desaparèixer després que el domicili del seu avi fos envaït i el segrestessin a ell i a la seva cuidadora, que en aquells moments es trobaven en una vivenda contigua.

Assassinats

Poc després, van ser trobats als voltants de la casa els cadàvers de l’avi i d’un dels oncles i, més tard, va aparèixer també el cos inert de la mainadera, tots ells amb signes d’haver sigut assassinats, però fins al moment no hi ha hagut ni rastre d’Enoc.

Notícies relacionades

Els dies següents a la troballa dels cadàvers l’exèrcit i la policia van desplegar un ampli dispositiu per buscar el nen, tot i que en aquests moments només grups de veïns de la família continuen amb la missió.

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA