MARXA ENRERE

El PP de Badalona rectifica i no augmentarà la retribució de les dietes

La mesura pretenia «compensar» dos edils jubilats que han renunciat a part de la seva pensió

La remuneració serà com a màxim, igual que per a la resta de càrrecs electes, de 22.537,20 euros

zentauroepp53406918 bcn xavier garcia albiol200513194110

zentauroepp53406918 bcn xavier garcia albiol200513194110 / Laura Guerrero

2
Es llegeix en minuts
EFE

El PP de Badalona ha rectificat i finalment no augmentarà la retribució de les dietes als regidors del govern després que hagi retirat aquesta mesura de la votació del cartipàs municipal, arran de la polèmica suscitada entre els grups de l’oposició.

Tal com ha quedat finalment aprovat, la remuneració de les dietes dels edils que formen part de l’executiu serà com a màxim, igual que per a la resta de càrrecs electes, de 22.537,20 euros bruts anuals i no de 38.500 euros, tal com figurava en la preacta del ple de cartipàs, que s’ha celebrat aquest matí.

Així s’ha decidit finalment després que l’executiu, que lidera Xavier García Albiol, decidís introduir una esmena per suprimir la proposta d’augmentar les dietes dels regidors de govern, una mesura que, segons han explicat a Efe fonts populars, pretenia «compensar» dos edils jubilats que han renunciat a part de la seva pensió.

Crítiques des de l’oposició

No obstant, aquesta proposta va generar ahir controvèrsia entre les formacions del consistori, que van acusar Albiol de voler augmentar-se el sou en plena crisi econòmica per la pandèmia de coronavirus, un extrem que l’alcalde va negar en rotund.

Durant el ple d’avui, que s’ha dut a terme de manera telemàtica, Albiol ha insistit que «no és veritat» que volgués incrementar el seu salari i ha recordat que, com a president del grup popular en la Diputació de Barcelona, la llei no li permet «augmentar ni un euro més» la seva retribució.

«Legalment, és impossible», ha recalcat abans de postil·lar: «No se m’ocorreria, en l’actual context i situació, plantejar un augment de sou. És de sentit comú».

Es retira també la figura del portaveu adjunt

Per la seva banda, el PSC, que va perdre l’alcaldia aquest mes al no prosperar les negociacions amb Guanyem Badalona en Comú i el líder del qual, Rubén Guijarro, es va discutir amb Albiol en les xarxes socials pels sous, ha celebrat el canvi d’opinió dels populars: «Rectificar és de savis i l’únic que puc fer és felicitar-lo», ha dit a l’alcalde.

El desacord de la resta de forces polítiques també ha servit perquè el PP finalment decidís retirar del cartipàs la figura de portaveu adjunt, que es creava per primera vegada i permetia als grups tenir una tercera persona, a més del president i el portaveu, amb dedicació exclusiva i sou complet.

Notícies relacionades

«A qui no beneficiava la proposta era al govern, que no ens aportava absolutament res», ha asseverat Albiol, que ha acabat retirant aquest aspecte malgrat que, ha afirmat, alguns membres de l’oposició la veien amb bons ulls en converses privades.

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA