PUGNA PER L'ALCALDIA

ERC Badalona es desmarca de la proposta de govern de Guanyem al PSC

Sabater proposa ser alcaldessa sense cartera i ofereix dues tinences d'alcaldia als socialistes

ERC considera inacceptable les filtracions constants, que «porten al fracàs l'entesa»

foto 3643432

foto 3643432

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Guanyem Badalona va proposar aquest dijous al PSC que Dolors Sabater sigui la candidata de consens en el ple d’investidura de dimarts que ve i que sigui alcaldessa sense tenir assignada la gestió en cap àmbit concret. A canvi, els socialistes tindrien dues de les sis tinences d’alcaldia. Per la seva banda, ERC Badalona assenyala un «deteriorament» de les relacions entre forces d’esquerres «fruit de filtracions i notícies no sempre contrastades».

En un comunicat, des d’ERC afirmen que aquestes filtracions són «una constant al llarg de les negociacions» i que posen en perill «l’èxit d’un govern d’esquerres». En paraules del president d’ERC Badalona, Àlex Montornès, «hem arribat a un punt que qualsevol deliberació interna, qualsevol debat es filtra i, de vegades, acompanyat de fake news».

Els republicans lamenten la filtració del contingut de la proposta de govern de Guanyem, una proposta que afirmen que desconeixien fins al moment de la reunió amb el PSC, Badalona en Comú Podem i Junts per Catalunya i assenyalen que, per això, no l’assumeixen com a pròpia.

L’oferta de Guanyem

La Proposta de Guanyem Badalona és la contraoferta de Sabater després que el PSC intentés seduir ERC amb una proposta en la qual socialistes i republicans compartirien l’alcaldia. Els republicans van acceptar estudiar-la, però la direcció nacional d’ERC va intervenir perquè l’agrupació local rectifiqués i mantingués el recolzament a Sabater. Els partits han reprès així les negociacions per intentar arribar a un acord que aïlli el PP de Xavier Garcia Albiol.

Amb les posicions encara molt allunyades, Guanyem i PSC afronten els últims dies de negociacions, on també hi ha ERC, els comuns i JxCat, abans del ple convocat per al pròxim dimarts 12 de maig al migdia. La majoria absoluta a Badalona se situa en els catorze regidors i és necessari el vot dels cinc partits perquè pugui prosperar una opció diferent de Xavier Garcia Albiol.

Guanyem no vol cedir

Si les negociacions fracassen, el líder del PP seria investit per majoria simple al ser el principal partit de l’Ajuntament. Com ja va succeir en el ple d’investidura del mes de juny passat, es preveu que la incògnita es mantingui fins minuts abans del ple.

Notícies relacionades

La líder de Guanyem ja ha dit que no tornaran a cedir davant els socialistes i, després de la rectificació d’ERC, ha volgut mostrar múscul davant del PSC en la represa de les negociacions. Els socialistes, no obstant, tornen a tenir la clau de la investidura i aquesta ja va ser, precisament, la força que van utilitzar al juny per doblegar Sabater.

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA