PUGNA A TRES BANDES

El ple de l'Ajuntament de Badalona obre el procés per designar alcalde

El ple s'ha celebrat amb regidors presents de forma telemàtica per primera vegada en la història del consistori

Dolors Sabater (Guanyem), Xavier Garcia Albiol (PPC) i Rubén Guijarro (PSC) ara es disputen l'alcaldia

foto 3642183

foto 3642183

1
Es llegeix en minuts
EFE

Aquest dissabte el ple de l’Ajuntament de Badalona ha acceptat la renúncia de l’alcalde socialista de la ciutat, Álex Pastor, que va dimitir després de ser arrestat per conduir ebri, un tràmit amb què ha arrencat el compte enrere per investir el seu successor en un termini màxim de deu dies.

En una sessió extraordinària celebrada amb molts regidors presents de forma telemàtica per primera vegada en la història del consistori, el ple ha aprovat per unanimitat la renúncia com a alcalde i com a regidor de Pastor, que no hi ha participat.

De fet, l’exalcalde de Badalona no apareix públicament des de dimarts 21 d’abril, quan va ser arrestat pels Mossos d’Esquadra per agredir els agents que el van interceptar conduint amb signes d’embriaguesa en ple confinament.

Representants de cada grup

Els que sí que han acudit en persona al saló de plens de l’Ajuntament han sigut l’alcaldessa accidental, Aïda Llauradó, i un representant de cada grup municipal, que han votat els diferents punts del dia equipats amb mascaretes.

La resta de membres del consistori, en canvi, ha seguit la sessió per videoconferència, una fórmula que s’ha habilitat per primera vegada per permetre que tots els regidors puguin votar.

Deu dies per a un nou ple

Després d’haver informat de la dimissió de Pastor, demà comença el termini de deu dies naturals per a la celebració d’un altre ple extraordinari, en aquest cas, per elegir un nou alcalde de la localitat.

Notícies relacionades

A l’alcaldia es postulen el dirigent del PPC i vencedor de les eleccions municipals, Xavier García Albiol; la cap de llista de Guanyem Badalona en Comú, Dolors Sabater; i el fins ara quart tinent d’alcalde i mà dreta de Pastor, el socialista Rubén Guijarro.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA