DURANT L'ESTAT D'ALARMA

Les policies locals de Badalona, Sant Adrià i Santa Coloma podran actuar a tots tres municipis de manera coordinada

Els ajuntaments de les tres ciutats han firmat un conveni de col·laboració davant de la situació de pandèmia pel Covid-19

esvsilfxcaacdxu

esvsilfxcaacdxu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mentre duri l’estat d’alarma, les policies locals de Badalona, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet podran actuar fora dels seus límits municipals per exercir les seves funcions de seguretat ciutadana.

L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, i els alcaldes de Badalona, Álex Pastor, i de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau, van firmar aquest dilluns 6 d’abril un conveni de col·laboració autoritzant els seus respectius cossos de policia local a sortir temporalment del seu terme municipal per exercir les seves funcions de seguretat ciutadana.

Aquest conveni pretén «cobrir les necessitats de les tres poblacions» per si alguna de les plantilles pateix una reducció important en el nombre dels seus efectius a causa de la infecció pel virus o que els i les agents estiguin en període de quarantena.

 A fi de fer un seguiment de la situació es crearà una comissió amb representants dels tres municipis. Així, el conveni tindrà vigència fins que les autoritats competents rebaixin el nivell d’alarma.

Situació d’emergència

En aquest sentit, la llei de policies locals de Catalunya estableix que aquest cos només podrà actuar fora del seu àmbit territorial «en situacions d’emergència i amb l’autorització prèvia de les autoritats competents», expliquen els representants de les tres ciutats metropolitanes.

Notícies relacionades

Amb la declaració de l’estat d’alarma i l’activació de la fase d’emergència 1 del pla PROCICAT per part de la Generalitat de Catalunya, «es dona el supòsit previst per la llei perquè les policies locals puguin actuar fora del seu terme municipal», afirmen els tres consistoris en un comunicat.

Més notícies de Badalona i Santa Coloma en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA