podrien haver sigut enverinats

Apareixen més de 160 coloms morts en diferents punts de Badalona

L'ajuntament aclareix que els fets no corresponen a cap acció del servei municipal de plagues i informa que Agents Rurals analitzarà els cossos i el pinso per determinar si s'ha produït un enverinament

palomas car 1200

palomas car 1200

1
Es llegeix en minuts
Anna Rocasalva

Més de 160 coloms van aparèixer morts en diferents punts de Badalona durant la tarda d’aquest diumenge, 16 de febrer. Concretament, les principals zones on s’han trobat més cossos han sigut als barris de Sant Roc i de Pep Ventura. 

Els serveis de neteja de l’Ajuntament de Badalona han procedit a la retirada d’aquestes aus i ara el consistori treballa amb la hipòtesi que podrien haver patit un enverinament. També s’han trobat coloms morts en altres barris, com el de Llefià, però tot apunta que el focus principal és la zona de Pep Ventura.

Davant de l’alarma suscitada – sobretot a través de les xarxes socials–, l’ajuntament badaloní ha aclarit que aquests fets no tenen cap relació amb el servei municipal de control de plagues i ha informat que s’ha deixat el cas a mans dels Agents Rurals, que s’estan recollint mostres dels coloms morts, així com el pinso trobat a l’àrea circumdant, per analitzar-les i determinar quines han pogut ser les causes de la mort. De moment, tot apunta a un enverinament.

Alarma a les xarxes

La tarda del mateix diumenge també van aparèixer morts més d’un centenar d’estornells a l’autovia de Salou a Tarragona. Dues morts d’aus –la de Badalona i la de Tarragona– que per a molts internautes guarda una intrínseca relació, i així ho han manifestat a través de diverses xarxes socials, demanant explicacions a les autoritats. 

Notícies relacionades

No obstant, fonts policials han informat que, en els fets que concerneixen Tarragona, no s’ha tractat de «cap fuga d’elements químics en l’atmosfera». En tot cas, la principal hipòtesi apunta a un accident per haver volat a baixa altura. «Els estornells podrien haver volat baix i haver xocat contra un camió, de costat, ja que es desplacen de manera molt compacta i amb molt poc espai entre ells», segons ha publicat el mitjà local ‘Diari Digital Tarragona 21’.

Més notícies de Badalona