màxima preocupació

Badalona demana a l'ambaixador d'Hondures reactivar la recerca del nen segrestat

El menor va desaparèixer el 2 de desembre passat i el seu avi, el seu oncle i la seva mainadera van ser trobats morts amb signes d'haver sigut assassinats

El tinent d'alcalde ha garantit que el consistori «acompanyarà» la família perquè sigui atesa per la cònsol a Barcelona

concentracion-plaza-catalunya-1578815123844

concentracion-plaza-catalunya-1578815123844

2
Es llegeix en minuts

L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, enviarà una carta a la cònsol d’Hondures a Barcelona, Sandra Mata, i a l’ambaixador a Espanya, Norman García Paz, per demanar que reactivin la recerca de l’Enoc Misael Pérez Chinchilla, el nen de 12 anys veí de la localitat que va ser segrestat el mes de desembre passat al país centreamericà.

Així ho ha anunciat als mitjans el quart tinent d’alcalde, Rubén Guijarro, que ha asseverat que el subdelegat del Govern a Barcelona, Carlos Prieto, també s’ha ofert a intervenir amb la cònsol.

«Hem d’aconseguir que les autoritats hondurenyes reactivin la seva recerca perquè pugui ser trobat sa i estalvi i torni aviat a casa», ha recalcat abans d’admetre, no obstant, que «administrativament, es tracta d’un ciutadà hondureny perdut a Hondures».

L’Enoc, fill únic, és veí del barri de Llefià de Badalona, on viu amb la seva mare des dels nou anys, quan tots dos van arribar a Espanya procedents de la ciutat de Tela, localitat a la qual va tornar de vacances el 18 de novembre passat.

No obstant, tal com ha explicat Guijarro, el dia 2 de desembre va desaparèixer després que el domicili del seu avi fos envaït i el segrestessin a ell i a la seva mainadera, que en aquells moments es trobaven en una vivenda contigua.

Poc després, van ser trobats als voltants de la casa els cadàvers de l’avi i d’un dels oncles i, més tard, va aparèixer també el cos inert de la mainadera, tots amb signes d’haver sigut assassinats.

«No s’ha trobat el cos de l’Enoc i, per això, creiem que és viu», ha asseverat Guijarro, que ha relatat que, d’acord amb la família, tampoc s’han localitzat les pertinences amb les quals el nen va viatjar des d’Espanya.

Els dies següents a la troballa dels cadàvers l’exèrcit i la policia van desplegar un ampli dispositiu per buscar el nen, tot i que en aquests moments només grups de veïns de la família continuen amb la missió.

Notícies relacionades

El tinent d’alcalde també ha garantit que el consistori «acompanyarà» la família perquè sigui atesa per la cònsol i puguin explicar la situació «desesperada» per la qual travessa la mare del jove, que continua a Hondures.

«Farem tot el que estigui a les nostres mans per trobar l’Enoc», ha garantit Guijarro, que ha agregat que seran «pesats» perquè els atenguin i que «es mouran el que faci falta», incloent-hi el teixit associatiu i la societat civil.