PERÍMETRE DE SEGURETAT

Tornen a casa seva 39 veïns desallotjats de les finques adjacents a l'edifici amb aluminosi de Badalona

Aquest dilluns 9 de desembre al matí, les companyies han tornat a restablir els subministraments dels serveis bàsics a aquests pisos limítrofs a les obres de demolició

L'ajuntament manté l'allotjament d'emergència per als que vivien tant al bloc afectat com a set vivendes del passatge de la Torre

enderrocament-passatge-de-la-torre-9-desembre-1

enderrocament-passatge-de-la-torre-9-desembre-1

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dilluns 9 de desembre al matíhan pogut tornar a les seves vivendes 39 persones de les famílies afectades peldesallotjament dels seus immobles a causa de la demolició de l’edifici del passatge de la Torre número 16, del barri de la Salut de Badalona.

A primera hora del matí els operaris de les diferents companyies de subministrament han procedit a restablir els serveis bàsics, com l’aigua, l’electricitat, el gas i la telefonia.

Desallotjament preventiu

El bloc de pisos del passatge de la Torre va haver de ser desallotjat urgentment per qüestions de seguretat el 28 d’octubre i, posteriorment, de manera preventiva, les 14 finques adjacents més pròximes incloses en un perímetre de seguretat. 

El 4 de novembre van començar els treballs per fer caure l’edifici del passatge de la Torre 16, després d’avaluar i constatar el risc de col·lapse de l’immoble i de determinar-se que calia enderrocar-lo. Aquests treballs es realitzen de manera manual a causa de la complexitat de l’operació, per evitar danys als immobles limítrofs i per recuperar el màxim de pertinences de les famílies afectades.

El quart tinent d’alcalde i regidor de l’Àmbit de Govern i Territori, Rubén Guijarro, ha manifestat: «Estem contents perquè totes aquestes famílies hagin pogut tornar a casa seva i estem treballant perquè, si les condicions meteorològiques i l’actual ritme de les obres ho permeten, cap al dia 20 d’aquest mes puguin tornar a casa els veïns i les veïnes de les set vivendes que encara no ho poden fer perquè estan al costat de la demolició de l’edifici del passatge de la Torre, número 16».

El regidor Rubén Guijarro ha afegit que l’empresa continua amb les tasques de desenrunament i de recuperació amb la màxima cura de les pertinences dels veïns de passatge de la Torre, i que espera finalitzin totes les tasques a finals del mes vinent.

Es manté l’allotjament

Notícies relacionades

L’Ajuntament de Badalona manté l’allotjament d’emergènciafins que finalitzin les tasques de demolició, per a les persones que vivien a l’edifici que s’està enderrocant i per a les de les set vivendes adjacents al passatge de la Torre número 16 que encara no poden tornen a casa.

Més notícies de Badalona