OBRES IL·LEGALS

García Albiol demana que s'aturi la demolició de l'edifici de Badalona i s'iniciï una investigació

El líder popular alerta que uns «ocupes» estaven fent unes obres il·legals a la planta baixa i que els veïns havien avisat l'Ajuntament

L'alcalde ha admès que el consistori va parar els treballs il·legals però ha explicat que en cap moment han tingut relació amb el despreniment

foto 3569764

foto 3569764

1
Es llegeix en minuts
A.R.

El líder del PP a Badalona, Xavier Garcia Albiol, exigeix que s’aturin les obres de demolició de l’edifici de Badalona afectat amb aluminosi. 

Assegura que l’immoble va patir una gran esquerda per culpa d’unes obres il·legals que s’estaven fent a la planta baixa i que van afectar la paret mestra de l’immoble. 

Així mateix indica que els veïns haurien alertat l’Ajuntament perquè van detectar vibracions als seus domicilis. 

Per la seva part, l’alcalde de Badalona, Álex Pastor, ha admès que l’Ajuntament era coneixedor de la situació, des que la institució va ser alertada per uns veïns el 28 d’octubre i que el consistori va prendre la decisió de parar les obres. Unes obres il·legals que s’estaven fent en un local, amb porta de garatge, situat sota de l’edifici afectat, al costat oposat del forat de la façana, però que «no han tingut res a veure amb el despreniment», segons l’alcalde 

«Una vegada més, he de desmentir una altra ‘bola’ del senyor Albiol. És lamentable que, davant d’una situació d’emergència en què l’Ajuntament ha fet una actuació impecable, aquest senyor vingui a aprofitar-se de la carronya. Albiol menteix més que parla. Evidentment hem parat les obres però en cap moment han tingut relació amb el despreniment perquè així ho han confirmat tots els tècnics experts en urbanisme de Badalona. Aprofitar tragèdies humanes per treure rèdit polític no té nom», ha contestat Pastor, molt durament.

Petició d’investigació

En unes declaracions fetes el matí d’aquest dimecres, el líder popular ha insistit que aquests treballs els estaven fent «uns ocupes», que se n’han anat de la zona. 

Al ser preguntat per la petició d’aixecar acta i parar les obres, Pastor ha respost contundentment: «Sembla que el senyor Albiol a part de polític també és arquitecte, perquè si ell sap més que els tècnics d’urbanisme, que faci el que hagi de fer. Això sí, compte amb les seves amenaces perquè el que fa és actuar contra la professionalitat de la mateixa administració. Potser es posa vermell quan vegi els resultats».

Notícies relacionades

Encara així, el PP presentarà aquest dimecres una petició al consistori perquè els operaris deixin de fer caure l’edifici i s’iniciï una investigació per aclarir els fets.

Més notícies de Badalona