ESTACIONAMENT A LA METRÒPOLIS

L'aplicació mòbil AMB Aparcament Metropolità arriba a Badalona

L''app' facilita a l'usuari una única eina de gestió i pagament dels estacionaments de vehicles en zones regulades

El servei, que ja estava disponible en cinc municipis metropolitans, gestiona més de 50.000 places d'aparcament

app-aparcament-web

app-aparcament-web

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Badalona disposa des d’aquest dimecres 2 d’octubre de l’aplicació mòbil AMB Aparcament Metropolità, un servei que permet consultar i abonar les corresponents taxes dels aparcaments regulats en superfície, com les àrees blaves i verdes, a través del telèfon mòbil. 

Aquesta ‘app’, que ja estava disponible en cinc municipis (Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Santa Coloma de Gramenet), gestiona més de 50.000 places d’aparcament a l’àrea metropolitana de Barcelona. 

Està previst que en els pròxims mesos s’ampliï, progressivament, a la resta del territori metropolità i ja s’està treballant per iniciar l’operativa a Castelldefels i Esplugues.

Els avantatges

El nou servei d’aparcament es va posar en marxa el mes de març passat basant-se en les aplicacions locals desenvolupades anteriorment a la capital catalana per a aquesta mateixa funció, i té com a objectiu unificar el model d’aparcament regulat de la metròpolis de Barcelona, fins ara gestionat individualment per cada municipi. Aquest fet suposava una dificultat per a la ciutadania, que s’havia de descarregar i disposar d’una app per a cada municipi on volien estacionar el vehicle.

L’‘app’ AMB Aparcament Metropolità es basa en la plataforma tecnològica existent desenvolupada per a la ciutat de Barcelona (aplicació Smou), que fa uns mesos va ser adaptada tècnicament entre BSM i AMB Informació per portar-la als municipis de la metròpolis de Barcelona. Les dades s’emmagatzemen en una plataforma metropolitana d’aparcament, creada expressament per a aquest projecte.

AMB Aparcament Metropolità, que durant l’últim mes de setembre ha tingut més de 1.900 usuaris actius i ja supera les 5.700 descàrregues, suposa tres grans avantatges: la primera, un estalvi de temps. No és necessari buscar el parquímetre, fer el procés de pagament, treure el tiquet i tornar al cotxe a deixar-lo. 

Notícies relacionades

El segon, un estalvi econòmic: l’usuari només paga pel temps real d’estacionament, ja que no fa prepagament al parquímetre. I, finalment, la plataforma metropolitana d’aparcament permetrà desplegar amb més facilitat els descomptes en les tarifes dels vehicles ambientalment més sostenibles.

Més notícies de Badalona