RESULTATS ELECCIONS MUNICIPALS

Albiol torna a guanyar a Badalona però un pacte d'esquerres podria arrabassar-li l'alcaldia

El PSC d'Álex Pastor s'ha convertit en la clau per accedir al govern de la ciutat

1
Es llegeix en minuts
Anna Rocasalva

Amb més del 80% escrutat, el Partit Popular, liderat per l’exalcalde Xavier García Albiol, torna a ser la força més votada per tercera vegada a Badalona. No obstant, això no significa forçosament que pugui governar ja que el PSC badaloní té la clau de l’alcaldia, depenent de si decideix recolzar el grup més votat o sumar en un pacte d’esquerres, amb la coalició Guanyem Badalona en Comú i ERC, Badalona en Comú Podem i Junts per Catalunya Badalona.

De moment, el PP obtindria 11 dels 27 regidors –un regidor més, que en el passat 2015–, i en necessitaria tres més per arribar a la majoria absoluta. 

Tots els resultats

<a href="https://elecciones.elperiodico.com/resultados/municipales/2019/espana/">Busca les dades del teu municipi, província o comunitat</a>

Faltant encara vots per escrutar, la segona força més votada és la coalició de Guanyem Badalona en Comú i ERC, de l’exalcaldessa Dolors Sabater, amb el 24,09% dels vots (7 regidors), a la qual segueix de prop el líder del PSC badaloní, Álex Pastor, amb el 19,95% (6 regidors); Badalona en Comú Podem, amb la candidata Aïda Llauradó, amb el 8,46% dels vots (2 regidors), i finalment, JuntsxCat Badalona, liderat per David Torrents, amb el 5,09% (1 regidor).

Notícies relacionades

Sumant totes aquestes forces, es podria arrabassar l’alcaldia al líder del PP, com ja es va fer en els anteriors comicis. La diferència en aquest cas és que Ciutadans desapareix del govern de la ciutat, ja que amb 1.406 vots no pot accedir a tenir cap regidor.

Més notícies de Badalona 

d7flqm9wwaahie4

d7flqm9wwaahie4