Els Mossos comproven la zona dels perillosos pous abandonats de Badalona

La policia coneix la parcel·la privada des que el 2015 la Unitat Regional de Medi Ambient va investigar les casetes il·legals dels gossos dels caçadors

zentauroepp46782026 pozo badalona ricard cugat190204130325

zentauroepp46782026 pozo badalona ricard cugat190204130325 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Anna Rocasalva

Segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, els Mossos d’Esquadra han anat a comprovar el terreny de la parcel·la privada que, dilluns passat, aquest diari va informar que contenia dos pous abandonats i un gran nombre de forats a terra potencialment perillosos per als transeünts.

Els pous són en una parcel·la privada del parc de la Mediterrània de Badalona, la titularitat del qual correspon a la família Arnús segons fonts de Salut Pública de l’Ajuntament, però el terreny del qual és una via de pas perquè les persones puguin passejar pel turó.

Els Mossos també han pogut comprovar que, a pocs metres de la barraca principal –l’única que es manté dreta de tot el terreny, a causa d’una sentència judicial que impedeix enderrocar-la– hi ha les restes de la poda d’un cultiu de marihuana. No obstant, fonts policials han comunicat a EL PERIÓDICO que la zona no està considerada un “punt calent” de tràfic de drogues ni baralles de gossos.

Els Mossos tenen constància d’aquest lloc des que el 2015 la Unitat Regional de Medi Ambient va col·laborar amb l’Ajuntament de Badalona en una investigació sobre les casetes de gossos il·legals–que acollien més de 400 gossos– que una associació de caçadors havia construït a la parcel·la.

Notícies relacionades

Després de la demolició de les casetes, la barraca principal ha sigut ocupada per individus que criaven i venien gossos de raça potencialment perillosa. L’últim dels quals també tenia animals de granja, una activitat que està prohibida a tot Badalona; coloms robats de diferents federacions i un quilo d’haixix, segons fonts de la Guàrdia Urbana. En aquest últim cas, els Mossos expliquen que van donar suport a la policia local fent una funció “subsidiària”. 

Més notícies de Badalona