Política ecològica

La meitat de l'energia que consumeix Badalona es podria generar a les seves teulades

El nou Atles de Sostenibilitat Urbana de la ciutat permet millorar i planificar les actuacions mediambientals i urbanístiques

sostenibilitat-badalona

sostenibilitat-badalona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un 50,5% de l’energia consumida a Badalona es podria generar a les teulades de la ciutat a partir d’energia fotovoltaica, segons dades del’Atles de Sostenibilitat Urbana, que ha presentat el regidor de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas; el secretari general de Territori i Sostenibilitat, Ferran Falcó, i el director de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), Jaume Massó.

Aquesta dada només és un exemple de tots els indicadors que aquesta nova eina, mitjançant un conjunt de mapes temàtics, pot oferir al consistori. Estadístiques útils en el moment de planificar la seva política mediambiental i així concretar millor la transició cap a les energies renovables, planificar projectes d’urbanització i dissenyar plans lluminosos o de prevenció de la salut.

L’Atles ofereix indicadors inèdits fins al moment, com el grau de cobertura vegetal de la ciutat, el comportament tèrmic –útil per valorar els efectes d’una de possible onada de calor–, l’eficiència energètica dels polígons industrials, l’impacte tèrmic de l’autopista, la contaminació lluminosa, el potencial fotovoltaic i tèrmic de les cobertes de Badalona o la natura de la llum.

Badalona, pionera

Àlex Mañas, regidor de Badalona Pròspera i Sostenible, ha destacat durant la presentació de l’Atles que "es tracta d’una eina fonamental per a Badalona a l’hora de combatre i adaptar-se al canvi climàtic que ens aporta dades científiques i analítiques que condicionaran les futures polítiques públiques".

Notícies relacionades

I el secretari general de Territori i Sostenibilitat, Ferran Falcó, ha explicat que "amb aquest estudi Badalona es converteix en una ciutat pionera, ja que és el primer gran municipi de Catalunya que mesura de manera científica uns paràmetres que permetran que esdevingui en una ciutat més sostenible en un futur pròxim".

Més notícies de Badalona