El compositor de Badalona Jordi Paulí és el nou director artístic del Festival Internacional de Música Popular i Tradicional

Marca com a objectiu fomentar els artistes nacionals i consolidar el públic familiar

12806119 10208308753132795 2934101169247243939 n

12806119 10208308753132795 2934101169247243939 n

1
Es llegeix en minuts
M.B. / ACN / BADALONA

El compositor, saxofonista i tenorista de Badalona Jordi Paulí és el nou director artístic del Festival Internacional de Música Popular i Tradicional FIMPT, que aquest any celebrarà la 36ª edició del 14 al 16 d'octubre a Vilanova i la Geltrú.

Paulí va ser presentat oficialment com a nou director el dimarts 17 de maig. El compositor va assegurar que dos dels seus principals objectius són fomentar els artistes nacionals i consolidar un públic que sigui "més familiar i transversal".

Per aquest motiu, aquest any els concerts s'avançaran dues hores, perquè acabin al voltant de les dotze de la nit com a molt tard. Tant Paulí com la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Teresa Llorens, van defensar la voluntat de "fer créixer" el FIMPT per "ressituar-lo com a referent internacional de la música tradicional".

Paulí va revelar pocs detalls de la 36ª edició del FIMPT, que aquesta vegada es concentrarà només en tres dies -fins ara s'havien programat concerts en quatre jornades-. Sí que va destacar, però, que està perfilant un programa que tindrà en compte "les propostes del país", perquè considera que el nivell nacional és igual d'"interessant" que l'estranger, i va insistir a "aprofitar-lo".

GRAN CARRERA PROFESSIONAL

Llorens va destacar el currículum professional de Jordi Paulí i va assegurar que és "una persona amb gran capacitat i un gran coneixement de l'àmbit musical, sobretot en el vessant popular i tradicional".

 

A banda de la seva experiència en l'àmbit pedagògic, Jordi Paulí ha estat membre de grups com la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, la Big Band de Sabadell, l'Orquestra Maravella, La Salseta del Poble-sec, l'Orquestra de Cambra de l’Empordà i d'una quinzena de formacions més. També ha col·laborat amb músics com Joan Albert Amargós, Lluís Llach, Toni Xuclà i Esteve Molero, i és un dels compositors de sardanes més interpretats.

 

Notícies relacionades

El nou director artístic del FIMPT també és autor del Ball de Sant Anastasi que cada any s'interpreta a Badalona durant les festes de maig, i ha creat el grup 'Jordi Paulí Quartet', on destaquen les composicions amb tenora i les improvisacions. Actualment dirigeix de forma eventual la Cobla Maricel.

Més notícies de Badalona

Temes:

Música