Automatització

Payhawk, la solució que automatitza la gestió de despeses i pagaments en empreses

  • La fintech combina la gestió de despeses, targetes corporatives, gestió de factures i pagaments de factures en una única solució

Payhawk, la solució que automatitza la gestió de despeses i pagaments en empreses

Activos

2
Es llegeix en minuts
Alicia Navarro
Alicia Navarro

Redactora del suplement 'actius'

ver +

La crisi provocada per la Covid-19 ha implicat un clar canvi de paradigma per a la majoria de les empreses. La digitalització ja és una realitat i al paraigua d’aquests canvis, plataformes que faciliten a les companyies aquesta transició són cada vegada més influents. Aquest és el cas de Payhawk, una ‘start-up’ de pagaments que combina totes les despeses de l’empresa per brindar el màxim control als equips financers i llibertat i eficiència als empleats.

«Payhawk combina la gestió de despeses, targetes corporatives, gestió de factures i pagaments de factures en una única solució», explica Hristo Borisov, cofundador i CEO de Payhawk. La fintech, d’origen anglès, ofereix comptes bancaris a les seves clientes des de les quals poden gestionar targetes d’empresa, pagaments de proveïdors i reemborsos, per la qual cosa, segons Borisov, Payhawk «permet a les empreses estalviar temps i evitar errors que solien passar al carregar dades manualment d’una eina a altra», assegura. Tant és així, que la companyia ha calculat que gràcies als processos automatitzats de Payhawk, els equips financers estalvien de mitjana tres dies de feina i que una empresa amb uns 100 despeses per mes de mitjana, pot estalviar uns 3,000 euros al passar d’un procés manual a tenir-ho tot automatitzat.

Així mateix, Borisov incideix en el caràcter innovador de la seva plataforma al destacar que ofereix una experiència completa que cobreix tot el procés «des que un empleat necessita diners per gastar fins al moment en què es concilia als llibres de l’empresa». D’aquesta manera, l’empleat també té l’opció d’administrar les seves despeses a través de la plataforma, només ha de carregar una fotografia del rebut i el sistema n’extraurà immediatament la informació i l’executarà a través d’un procés d’aprovació.

Nouvinguts a Espanya

La plataforma aterra a Espanya amb la idea d’afegir-se a l’actual digitalització que estan vivint les pimes del país. Borisov assegura que el teixit empresarial espanyol ofereix un gran potencial, però per a això s’han de fer les coses bé i apostar fort per l’automatització. «Per a nosaltres, aquests plans de digitalització de les empreses ofereixen, naturalment, una gran oportunitat. Per aquesta raó, actualment estem en procés de fer créixer el nostre equip comercial i de màrqueting a Espanya per poder respondre amb més precisió a les necessitats dels clients», explica el CEO.

Notícies relacionades

D’altra banda, Borisov explica que el sector fintech s’ha impulsat per la recent pandèmia, ja que les empreses s’han vist obligades a canviar les seves polítiques de treball. «Per poder manejar processos financers com ara pagaments de subscripcions, informes de despeses i gestió de factures sense errors en aquesta nova configuració remota, s’han de digitalitzar, una enorme oportunitat per a la indústria fintech», explica. En aquest sentit, pel CEO, en un futur, totes les empreses que se centrin a automatitzar i simplificar processos complexos tindran una demanda creixent. «A Payhawk, volem impulsar la més gran innovació i automatització possible. Volem brindar una experiència d’usuari perfecta i construir el sistema financer del demà», emfatitza.

La fintech va multiplicar per deu el seu creixement el 2020 i ha duplicat els seus ingressos en el primer trimestre del 2021. Actualment opera a Londres, Berlín, Sofia, a la qual s’ha sumat recentment la ciutat de Barcelona. Payhawk també lidera l’agenda de transformació digital d’empreses com ATU a Alemanya i en altres empreses multinacionals de ràpid creixement, com LuxAir, Flink, Melitta.

Temes:

Empreses