EMPRENEDORIA

BStartup, invertint en empreses emergents

Banc Sabadell participarà aquesta setmana en el 4YFN, destinat a connectar ‘start-ups’ amb inversors

BStartup, invertint en empreses emergents
3
Es llegeix en minuts

Aquest dilluns arrenca la setena edició del 4 Years From Now (4YFN) i ho fa de la mà de Banc Sabadell. I és que, en l’edició d’aquest any, l’entitat participa en l’esdeveniment internacional com a patrocinador platí. A més, per primera vegada, el 4YFN coincideix en el lloc de celebració amb el Mobile World Congress (MWC). D’aquesta manera, del 28 de juny a l’1 de juliol un total de 350 start-ups tindran el protagonisme de l’esdeveniment amb la finalitat d’establir connexions entre inversors i empreses i emprendre noves oportunitats de negoci. Les jornades del 4YFN es portaran a terme al Pavelló 2 de la Fira Gran Via de Barcelona.

Banc Sabadell, com en anteriors edicions, col·laborarà en l’esdeveniment a través del seu programa d’emprenedoria BStartup. Creat el 2013, BStartup és el servei especialitzat del banc per a les empreses innovadores, tecnològiques i digitals, des de les que estan naixent ara fins a les més grans i consolidades. Tal com explica la directora de BStartup, Yolanda Pérez, «ja el 2013 vam veure el potencial que tindria un esdeveniment per a start-ups i inversors que naixia en el marc del MWC i, des d’aleshores, hem acompanyat el 4YFN com a soci principal. Per nosaltres és molt important participar en un esdeveniment clau per a l’ecosistema de les start-ups i per a la ciutat de Barcelona». De fet, aquesta edició del 4YFN es presenta com una gran oportunitat de reunió de tot l’ecosistema emprenedor després de la pandèmia. Arran de la cancel·lació de l’esdeveniment el 2020, Pérez destaca que després la crisi sanitària, «hi ha més necessitat que mai d’establir unnetworking entre inversors i emprenedors». 

Com en les anteriors edicions, BStartup comptarà amb un estand en què els equips de les oficines especialitzades i els equips d’inversió assessoraran les start-ups sobre les millors solucions financeres i d’inversió. A més, participarà en els continguts oficials del programa. En aquest sentit, es pot destacar el panel titulat Investments tips from top VC players, que moderarà dimecres 30 de juny el director operatiu de BStartup, José Carol, juntament amb els fundadors i socis d’algun dels fons internacionals més actius en inversió de start-ups. D’altra banda, el CEO d’InnoCells Banc Sabadell, Pol Navarro, s’encarregarà dels continguts Fintech d’aquesta edició i participarà en el Fintech Summit, el dilluns 28 de juny. El director de Digital Business Banking d’Innocells Banc Sabadell, Denis Nakagaki, debatrà sobre el paper de les grans corporacions en la innovació corporativa amb les start-ups de Fintech en el panel Corporate Venturing, Innovating in the Shadow of a Financial Giant programat per al dimarts 29 al Banc Sabadell Stage.

Salut i sostenibilitat

Notícies relacionades

Salut i sostenibilitatEn aquesta edició del 4YFN la sostenibilitat serà un dels temes centrals. Fa tres anys BStartup va decidir llançar BStartup Health, una eina destinada a invertir en empreses emergents del sector de la salut. Aquest 2021, la iniciativa obre la seva tercera convocatòria en un moment més necessari que mai amb l’objectiu de recolzar projectes que es troben en fase inicial. La inversió d’aquesta convocatòria va dirigida a validar la tecnologia/investigació, així com el negoci, i se seleccionaran tres projectes de tot el país. «Ens interessen les start-ups de biotecnologia i dispositius mèdics per ajudar-los a impulsar el seu desenvolupament i millorar la seva capacitat d’inversió», remarca la directora de BStartup. 

Com a novetat, aquest any el banc estrena, per primera vegada, la convocatòria BStartup Green, dirigida a projectes relacionats amb la sostenibilitat ambiental. Tal com explica Yolanda Pérez, «busquem invertir en start-ups que contribueixin a la descarbonització del planeta des de la tecnologia, ja sigui des del camp de la transició energètica, les smart cities, la mobilitat, la indústria 4.0 i l’economia circular». Per això, l’entitat està analitzant un total de 134 projectes, tots en etapes inicials. En aquesta primera edició, es seleccionaran tres projectes que rebran una inversió de 100.000 euros cadascun.