Construir una estratègia per a la transició ecològica

L’entitat compta amb una sèrie de productes i serveis per promoure projectes que fomentin l’eficiència energètica

Construir una estratègia per a la transició ecològica
2
Es llegeix en minuts

A fi d’acompanyar els seus clients en la transició cap a un model més sostenible, Banc Sabadell ofereix una sèrie de productes i serveis basats en criteris ambientals, socials i de governança, coneguts com a ESG (Enviromental, Social and Governance). Una estratègia que forma part del Pla de Finances Sostenibles de l’entitat. En aquest sentit, Banc Sabadell compta amb diverses solucions de finançament dirigides a clients particulars, pimes i grans empreses orientades a l’estalvi energètic i a la promoció d’energies renovables. 

Productes i serveis ECO

Productes i serveis ECO 

Un d’aquests productes és el Préstec Expansió Ecoreformes, un préstec dissenyat per finançar projectes que busquin millorar l’eficiència energètica, la mobilitat sostenible o el desenvolupament d’energies renovables. D’altra banda, l’any passat l’entitat va llançar la seva primera Hipoteca Verda, dirigida a l’adquisició i rehabilitació de vivendes sostenibles amb qualificació energètica A o B. Per a això, el banc ofereix aquesta hipoteca a un interès fix i incorpora una bonificació addicional en el tipus d’interès fins que finalitzi el préstec. Un altre dels seus productes estrella és el Préstec ECO Agro, pensat per finançar la transformació de l’explotació agrària amb l’objectiu de prescindir per complet de l’ús de productes químics en els cultius. 

Sense oblidar altres serveis com la gamma de Rènting sostenible de béns d’equipament, el Lísing immobiliari sostenible i l’oferta de vehicles i Préstec Cotxe ECO. En aquesta línia, en l’àmbit retail i empreses s’han realitzat durant el primer trimestre 180 milions d’euros en préstecs amb finalitat eco.

Bons Verdes i Socials

Notícies relacionades

Bons Verdes i SocialsUn altre dels objectius sostenibles que va complir Banc Sabadell durant el 2020 és l’establiment del Marc de Bons Sostenibles, tant verds com socials, vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats per l’Organització de les Nacions Unides (ONU). Per a això, el setembre de l’any passat, l’entitat va emetre un total de500 milions d’euros en bons verds i, més tard, va realitzar una segona emissió per un import de 120 milions d’euros. La seva finalitat és beneficiar projectes que destinin els seus esforços a la reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle, la prevenció de la contaminació i l’adaptació al canvi climàtic. Per la seva banda, els bons socials se centren en la generació de beneficis que fomentin l’accés a serveis essencials, la inclusió social i la generació i manteniment de l’ocupació. Paral·lelament, el mateix any, des de l’àrea de Mercat de Capitals es va realitzar un finançament institucional per un import d’aproximadament 2.000 milions per a projectes d’energies renovables. A més, es van estructurar bons sostenibles per finançar Comunitat de Madrid, Govern basc i Xunta de Galícia. 

Una altra oportunitat per a la banca i les empreses és el Fons de Recuperació Europeu (FRE) Next Generation UE, a través del qual les empreses podran identificar projectes que s’adeqüin a l’eix de transició ecològica i obtenir així ajudes per contribuir significativament a un nou model econòmic lliure d’emissions. Per a això, Banco Sabadell ha llançat el portal fondorecuperacioneuropeo.bancsabadell.com per informar sobre els aspectes més rellevants i sobre les últimes novetats relacionades amb els fons. 

Finançament sostenible