El PDECat posa pegues al pla de Puigdemont i altres notícies del dia, en un minut

zentauroepp41527282 barcelona  08 1 2018 politica   artur mas i marta pascal dur180108210140

zentauroepp41527282 barcelona 08 1 2018 politica artur mas i marta pascal dur180108210140 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui:

1) Mas diu que no hi ha majoria independentista "per imposar res". L'estratègia del president del PDECat col·lisiona amb la de Puigdemont, que busca el bloqueig.


2) El Govern central no admet errors en la gestió de la nevada i carrega contra la concessionària. El PSOE demana el cap del director de Trànsit i tota l'oposició reclama que Zoido comparegui a més de De la Serna.

EFE / JOSÉ MANUEL VIDAL / El ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, a la llotja del Sánchez-Pizjuán, a Sevilla, el dia de Reis. /


3) Xile investigarà els Maristes per tapar abusos sexuals, a diferència d'Espanya. La fiscalia d'aquest país unirà totes les denúncies en una única causa.

PANCHO FLORES / El col·legi marista Alonso de Ercilla, a Santiago de Xile, on nombrosos exalumnes han denunciat que van patir abusos sexuals.  / 


Notícies relacionades

4) La saponificació, clau en l'autòpsia de Diana Quer. L'aigua del pou on va ser submergit el cos de la noia va frenar la descomposició del cadàver. Ara el forense haurà de determinar si Diana Quer va ser agredida sexualment.

Trasllat d'un cadàver al policlínic de Conxo, a Santiago. / XOAN REY

5) Nani Roma abandona el Dakar després d'un aparatós accident. El pilot va haver de ser evacuat a un hospital de Lima.

Nani Roma, després de l'accident al Dakar.