PREVISIÓ

Gairebé tot Espanya en alerta per nevades, allaus, pluges i mala mar

A Catalunya, Barcelona, Girona i Lleida estan en alerta groga per nevades i per pluja i tempestes

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un total de 37 províncies estan aquest diumenge en alerta taronja groga per risc de nevadesallaus, fenòmens costaners, tempestespluja vent, segons informa l'Agència Estatal de Meteorologia per a un diumenge en què destaca l'avís per nevades a totes les províncies de Castella i Lleó, on diverses famílies han passat la nit al cotxe a l'AP-6 atrapades per la neu.AP-6 

Amb les alertes taronges hi ha un risc meteorològic important en fenòmens meteorològics no habituals i amb cert grau de perill per a les activitats usuals, mentre que amb la groga no hi ha risc meteorològic per a la població en general, encara que sí que n'hi ha per a alguna activitat concreta.

A Galícia, a la Corunya, Lugo i Pontevedra hi ha alerta groga per risc important de fenòmens costaners, i a Cantàbria tenen alerta taronja per nevades i groga per fenòmens costaners.

Biscaia i Guipúscoa, a el País Basc, estan en alerta groga per fenòmens costaners.

Les províncies d'Osca, Terol i Saragossa, a Aragó, estan en alerta groga per risc de nevades i allaus.

A Catalunya, Barcelona, Girona i Lleida estan en alerta groga per nevades. En les dues primeres també hi ha risc per pluges i tempestes.

A Castella i Lleó, Àvila, Burgos, Lleó, Segòvia, Salamanca i Sòria tenen alerta taronja per risc de nevades, de nivell groc a Palència i Valladolid. A Lleó i Palència s'hi suma un avís groc per vent.

La Comunitat de Madrid també està avui en alerta taronja per nevades.

Més al sud, a Castella-la Manxa, Conca, Guadalajara i Toledo estan en alerta taronja per nevades; i Albacete i Ciudad Real estan en groga també per la neu.

Notícies relacionades

A Andalusia, Jaén té avís groc per neu, i Granada, del mateix nivell, per baixes temperatures.

A les Canàries, Fuerteventura, Gran Canària, La Gomera, Lanzarote, La Palma i Tenerife estan en alerta groga o taronja per vent i fenòmens costaners.