REACCIÓ DE LES ADMINISTRACIONS

Ensenyament diu que desconeixia els abusos als Maristes de Sants-Les Corts

El Consorci d'Educació de Barcelona obre ara una investigació pels presumptes casos de pederàstia

epons32672061 barcelona 5 2 2016     entreda alumnos al colegio 160205102327

epons32672061 barcelona 5 2 2016 entreda alumnos al colegio 160205102327

1
Es llegeix en minuts
MARÍA JESÚS IBÁÑEZ / BARCELONA

El Consorci d'Educació de Barcelona ha obert un expedient informatiu sobre els presumptes casos de pederàstia denunciats al col·legi Maristes Sants-Les Corts, dels quals la Conselleria d'Ensenyament (membre del consorci, juntament amb l'Ajuntament de Barcelona) assegura no haver tingut coneixement fins aquest mateix dijous, quan EL PERIÓDICO va revelar els fets.

Fonts del departament que dirigeix Meritxell Ruiz s'escuda en el fet que el centre educatiu, que és de titularitat privada encara que es finança amb fons públics, no està obligat a comunicar a Ensenyament delictes com aquest, que, en canvi "sí que han de ser denunciats davant la Fiscalia o els Mossos d'Esquadra". La conselleria argumenta que l'única denúncia que es va presentar contra el sospitós va ser finalment arxivada, perquè el menor que havia de testificar contra ell finalment no ho va fer.

El Ministeri d'Educació, per la seva part, ha informat que "no entra en valoracions" de casos com aquest i es limita a recordar que està en procés de redacció d'un pla de convivència escolar, en què entre altres mesures de suport a les víctimes d'agressions a les escoles es preveu habilitar un telèfon d'assistència. 

Notícies relacionades

També indica que està treballant en "la creació del registre de delinqüents sexuals pel Ministeri de Justícia que evitarà que puguin treballar amb menors o en el seu entorn els condemnats per delictes sexuals".

El Síndic de Greuges ha obert una investigació sobre l'actuació que han tingut les administracions en aquests fets.