Salut detecta set casos de mal funcionament de les tires reactives dels nivells de sucre en els diabètics

El conseller Boi Ruiz recomana als pacients que es trobin en aquesta situació que mantinguin el tractament i vagin al metge

Control de sucre a la sang amb un glucòmetre.

Control de sucre a la sang amb un glucòmetre.

1
Es llegeix en minuts

El Departament de Salut ha traslladat al Ministeri de Sanitat un total de set casos comprovats en què pacients de diabetis van obtenir un resultat molt alt i erroni en el nivell de sucre al fer-se la prova amb un glucòmetre o tira reactiva. Així ho ha explicat el conseller Boi Ruiz, que ha detallat que de moment es treballa sobre ''supòsits'' perquè no se sap si l'error prové de les tires o de l'aparell que mesura la glucèmia, és a dir, la glucosa en sang. En el cas dels diabètics, un error en el mesurament pot tenir efectes molt nocius ja que solen autoadministrar-se nivells d'insulina variables en funció dels mesuraments obtinguts amb aquests tests de sucre casolans. 

Ruiz recomana a les persones que sospitin d'un mesurament estrany que vagin al metge, sense modificar el seu tractament, per repetir les proves i poder comprovar els valors correctes. Salut ha donat a conèixer aquests indicis a l'Agència Espanyola del Medicament perquè el Ministeri de Sanitat faci l'alerta corresponent.

Temes:

Diabetis