Segons dades del Ministeri d'Hisenda

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, entre els 25 consistoris amb més inversió social de l'Estat

Amb 104,76 euros per habitant, Santa Coloma és un dels cinc municipis catalans que més pressupost d'aquest tipus dedica

El balcó de l’Ajuntament de Santa Coloma reivindica atenció preferent als temes de salut i educació.

El balcó de l’Ajuntament de Santa Coloma reivindica atenció preferent als temes de salut i educació. / PERIODICO (AJUNTAMENT DE SANTA COLOMA)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet és un dels 25 consistoris de l'Estat amb més de 20.000 habitants que destinen més pressupost municipal a les polítiques socials, qualificat d'"excel·lent", segons un informe de l'Asociación Estatal de Directoras y Gerentes de Servicios Sociales elaborat a partir de les dades del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques de 2016.

Segons l'informe d'aquesta associació, Santa Coloma de Gramenet, amb una inversió de 104,76 euros per habitant el 2016, és un dels cinc municipis que encapçalen el rànquing pel que fa a ajuntaments catalans que dediquen més inversió social per habitant. També destaquen Barcelona (167,64 euros), Esparreguera (165,54 euros), Mollet del Vallès (108,62 euros), Montcada i Reixac (106,36 euros), i Sant Adrià del Besòs (102,53 euros).

Els 25 ajuntaments espanyols amb més inversió social van representar el 7,1% del total dels municipis espanyols amb més de 20.000 habitants, que en total són 384, segons l'informe de l'esmentada associació.

Augment del pressupost social per a 2018

Per la seva banda, al ple municipal d'octubre es va aprovar de manera inicial el pressupost 2018 de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. El document detalla que s'augmentaran 1,8 milions d'euros les partides destinades a polítiques socials per a l'any que ve.

 

Aquesta despesa anirà destinada al reforç dels serveis socials bàsics i de suport a les famílies, com són els recursos per a veïns en risc de perdre les seves vivendes, les accions per pal·liar els efectes de la pobresa energètica i la cobertura de les necessitats alimentació bàsica i d'ajuda a l'educació en la infància i l'adolescència.

Fons Municipal de Contingència Social

En aquest apartat també s'incrementa la quantitat destinada al Servei d'Atenció Domiciliària (280.000 € més que el 2017). 

Notícies relacionades

S'afegeixen 700.000 € a la partida dedicada al Fons Municipal de Contingència Social, que inclou les ajudes que atorga l'Ajuntament a persones i famílies que no poden fer front al pagament de les seves vivendes, subministraments de la llar, alimentació bàsica o roba.

Més notícies de Santa Coloma de Gramenet a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Govern