AJUDA SOCIAL

Augmenten les beques escolars atorgades a Santa Coloma en relació amb l'any passat

Un total de 3.607 escolars rebran aquest curs la prestació, gairebé 400 més que el 2016

El nombre de beques menjador concedides no ha deixat de créixer en els últims anys

Un menjador escolar.

Un menjador escolar.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest nou curs, un total de 3.607 escolars de Santa Coloma rebran una beca per al menjador escolar. L'any passat el programa 'El menjador a l'abast de tothom' va becar 3.249 escolars, i aquest any augmenten els infants que podran beneficiar-se de la prestació.

L'objectiu de l'Ajuntament de Santa Coloma és garantir que "almenys una vegada i cada dia, 3.607 escolars rebin un àpat equilibrat". Per al curs escolar que acaba de començar, l'Ajuntament té prevista una aportació econòmica d'1.700.000 euros, que anirà destinada a beques per a famílies de la ciutat que estan en situació de vulnerabilitat. 

"El nombre de beques per a menjador ha anat creixent en els últims anys a causa d'especialment la situació d'atur laboral prolongat en què estan moltes famílies per la crisi econòmica", expliquen des del consistori.

Consell del Barcelonès Nord

L'adjudicació de totes les beques de menjador correspon, prèvia sol·licitud, al Consell Comarcal del Barcelonès Nord (CCBN), i l'Ajuntament de Santa Coloma les complementa o, en alguns casos, se'n fa càrrec íntegrament.

Notícies relacionades

Actualment, 3.111 nens i nenes tenen beca al cent per cent del cost del menjador, de les quals se'n fan càrrec el CCBN i l'Ajuntament a parts iguals; 14 la reben íntegrament de l'Ajuntament, i 51 la tenen al 50 % del cost del menjador per ser residents a Can Franquesa, l'únic barri de la ciutat que no té un centre escolar a prop en funcionament.

Més notícies de Santa Coloma a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA