CORRUPCIÓ

Santa Coloma no va firmar cap contracte amb l'empresa Efial, investigada per corrupció

L'Ajuntament emet un certificat per demostrar que no existeix cap vinculació amb la consultoria que centra l'operació Térmyca

1
Es llegeix en minuts
M.B. / SANTA COLOMA DE GRAMENET

Santa Coloma de Gramenet vol esborrar de la seva imatge el segell de la corrupció que l'ha marcat durant anys arran del cas Pretòria. Per això, davant de la presumpta trama corrupta entre ajuntaments catalans i la consultoria Efial, el consistori ha revisat tots els contractes des del 2007 per comprovar que no s'ha realitzat cap activitat amb l'empresa.

En un breu comunicat de premsa, l'Ajuntament de Santa Coloma, liderat per la socialista Núria Parlon, ha afirmat que ni existeix ni ha existit cap contracte amb l'empresa Efial entre els anys 2007 i 2016, període d'activitat de l'empresa. La consultoria es troba a l'epicentre de l'operació Térmyca, en què s'acusa Efial d'haver blanquejat diners mitjançant contractes amb consistoris de Catalunya i la Comunitat de Madrid.

El certificat emès per la Secretaria General de l'Ajuntament no vol donar peu a especulacions ni acusacions, arran de la pregunta que el grup municipal de Ciutadans va plantejar en el ple municipal, per saber si el consistori havia firmat qualsevol contracte amb Efial, que va generar un gran debat a les xarxes socials.

EL PSC CONTRAATACA: "L'ACUSACIÓ ÉS UNA IRRESPONSABILITAT"

És precisament en aquest espai virtual on el PSC de Santa Coloma va contestar els taronges i els va acusar de “sembrar ombres aprofitant que alguns ajuntaments espanyols estan sent investigats”, un fet que consideren “irresponsable” i que, segons afirmen, “està basat en la demagògia i l'aprofitament de l'actualitat política”.

Notícies relacionades

Les acusacions no són gratuïtes, perquè la corrupció ha envoltat Santa Coloma des que va esclatar el cas Pretòria el 2009 fins ara. Justament, la setmana passada, la justícia va determinar que Santa Coloma no havia comès cap delicte per enxufisme en el nomenament de càrrecs directius, tal com havia denunciat la Delegació del Govern a Catalunya.

Més notícies de Santa Coloma

Temes:

Corrupció