CONCERT SOLIDARI

"Miguel Poveda va trucar a tots els cantants"

La gala 'Miguel Poveda i els seus amics', destinada a recaptar fons per estudiar el càncer, se celebra el 25 de juliol al Liceu

abertran39345904 el docotor pere gascon con miguel poveda y el equipo que org170718101750

abertran39345904 el docotor pere gascon con miguel poveda y el equipo que org170718101750

2
Es llegeix en minuts
ÀNGELS GALLARDO / BARCELONA

Per setè any consecutiu, l’oncòleg Pere Gascón impulsa un concert que te com a motivació recaptar fons per finançar les múltiples línies d’investigació sobre càncer que desenvolupa a l’institut Idibaps, vinculat a l’Hospital Clínic de Barcelona, on exerceix.

La iniciativa, una atractiva fórmula amb la qual facilitar uns estudis científics que pràcticament es nodreixen del mecenatge, serà diferent aquest any. Se celebrarà el 25 dia de juliol al Gran Teatre del Liceu, i, a diferència de les edicions anteriors, no se circumscriurà a l’òpera, sinó que congregarà un escollit grup de cantants que tenen en comú la seva amistat amb el cantaor Miguel Poveda. «A tots els ha convençut Poveda. Aquesta vegada, nosaltres no hem trucat a cap artista –explica Gascón–. Tot ha sigut cosa d’ell, que va accedir de seguida a impulsar aquest concert». «Poveda és una persona extraordinàriament amable, mostra humilitat i està molt interessat en la investigació oncològica», afirma el metge.

Participaran al concert, a més de Poveda, Ana Belén, Niña Pastori, Pedro Guerra, Manuel Carrasco, Eva Yerbabuena, Ara Malikian, Antonio el Pipa, María Terremoto i Vanesa Martín.

Davant del microscopi

Davant del microscopiNo és habitual que qui contribueix a fer que tinguin lloc les investigacions biomèdiques però no és científic vulgui conèixer, amb cert detall, en què consisteixen els estudis al desenvolupament dels quals contribuirà. Poveda va arribar un matí de principis de juliol a l’àrea d’investigació on treballa Gascón, es va posar la bata blanca, amb els guants preceptius, i va demanar que li expliquessin què era allò que amb tant interès estaven observant al microscopi. «No va venir a fer-se la foto, mitjana horeta i ja està, sinó que es va passar més de tres hores fent preguntes, interessat a saber en què estem investigant», afegeix l’oncòleg. «Tant és així que fins i tot vam dinar junts i va dir que tornaria. Vol passar un dia al laboratori», afirma Gascón.

Notícies relacionades

La diferència entre aquesta setena edició del concert solidari i les sis precedents, denominades Veus per a l’esperança, la va marcar un sopar d’amics a Palma de Mallorca a finals de l’estiu passat, al qual va ser convidat l’oncòleg Gascón. «Em van presentar un directiu de Televisió Espanyola i li vaig parlar de la nostra fórmula per recaptar fons científics, els concerts operístics de Veus per a l’esperança. S’hi va mostrar interessat i va proposar de col·laborar-hi. Tot va ser una casualitat», continua.

Algú va parlar de la idea a Miguel Poveda. I es va pensar en el Liceu. Les edicions anteriors es van celebrar a l’Auditori o a l’església de Santa Maria del Mar. S’hi va sumar l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC). El que s’obtingui amb el taquillatge es destinarà a l’Idibaps. La recaptació de la fila 0, per a l’AECC. «Pràcticament estan venudes totes les butaques».