Sabadell impulsa un nou sistema per punts per distribuir aliments

Els punts es podran bescanviar per aliments al Mercat Municipal de Merinals

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / SABADELL

L'Ajuntament de Sabadell, amb la col·laboració de la Creu Roja i el suport de la Diputació de Barcelona, ha impulsat 'Merc@punt', un nou sistema d'assignació d'aliments per punts entre les famílies més vulnerables.

Es tracta d'un projecte en el qual les 75 famílies que inicialment participen disposen de punts per bescanviar per aliments al Mercat Municipal de Merinals, a més de comptar amb una targeta moneder per adquirir productes frescos, segons ha informat el consistori.

El regidor d'Acció Social, Gabriel Fernàndez, ha assenyalat que és "un model innovador que es posa en funcionament per primera vegada a Sabadell", no només per a l'atenció a l'emergència social sense necessitat d'aportar un paquet tancat alimentari sinó adequat a les necessitats, també per combatre els factors que generen exclusió al fer accions i activitats de formació, sensibilització i recerca activa d'ocupació, amb tècnics de la Creu Roja.

L'establiment ocupa un espai de l'equipament municipal, adaptat per a aquesta iniciativa, i també una sala adjunta per portar a terme les activitats dirigides a les famílies, que també serà oberta al barri i als paradistes del mercat.

Notícies relacionades

L'Ajuntament ha destinat 85.127 euros a 'Merc@punt' i Creu Roja i la Diputació 40.192 i 25.000 respectivament, a més d'aportar-hi voluntaris i tècnics.

Més notícies de Sabadell