Una exposició de l'alpinisme català a Sabadell es presenta com el 'germen' d'un futur museu

La mostra recull material recopilat des de 1974 amb un total de 200 elements de 28 expedicions

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / SABADELL

L'Espai Cultura de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 ha inaugurat l'exposició 'A punt i amunt', que concentra material de les expedicions de l'alpinisme català i s'ha presentat com el "germen" del futur museu dedicat a aquesta modalitat esportiva de Catalunya.

Així ho ha manifestat la directora de l'Espai Cultura, Delícia Burset, tot i que ha apuntat que es tracta d'una tasca de l'administració i en el qual el Servei d'Informació de Muntanya (SGIM) ha garantit dotar-ho de contingut amb el material necessari, tal com ha expressat el president de l'organisme, Carles Capellas.

A l'equipament cultural vallesà s'ha concentrat tot aquest material usat fins a l'actualitat, que el SGIM ha recopilat des de 1974, com per exemple els xiulets que usaven i es fabricaven els alpinistes dels anys 30, els esquís de fusta, els grampons artesanals i fins a una peça actual, una de les primeres cambres hiperbàriques, entre altres objectes, fins a completar 200 elements de 28 expedicions.

Capellas ha assegurat que "no és una crònica alpina ni una selecció de les millors fites de l'alpinisme català, simplement s'ensenya el material utilitzat" i ha destacat el caràcter pioner de la disciplina catalana a Espanya.

Notícies relacionades

La mostra, que estarà instal·lada fins al 4 de febrer, no ha destinat un espai especial per a alpinistes catalans que han perdut la vida a la muntanya, encara que hi ha, entre altres elements, la tenda de campanya Manel de la Matta, que va morir al K2 el 2004, i les motxilles de Pere Aymerich i Enric Font, que van morir a l'Himàlaia el 1982.

Més notícies de Sabadell

Temes:

Muntanyisme