Cultura

El Museu d'Art de Sabadell recupera la segona generació del surrealisme

Formen el 'Logicofobisme', un corrent que s'autodefineix com un moviment que s'oposa a tota expressió artística

sabadell

sabadell

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / SABADELL

El Museu d'Art de Sabadell inaugura 'Logicofobistes 1936. El surrealisme com a revolució de l'esperit', una exposició dedicada a una generació d'artistes d'aquest corrent més enllà de personatges il·lustres com Joan Miró, Salvador Dalí i Óscar Domínguez, entre d'altres.

Es tracta d'una generació, sorgida a la llibreria Catalònia de Barcelona el 1936, que no es va poder consolidar per l'esclat del conflicte bèl·lic i el posterior exili,i que estava format per una quinzena de noms com Nàdia Sokolova, Artur Carbonell, Esteve Francès, Andrés Gamboa-Rothvoss i Joan Massanet, entre d'altres.

El Logicofobisme s'autodefineix en el seu manifest com un moviment que s'oposa a tota expressió artística i considera la poesia com  l'activitat de l'esperit.

El Museu d'Art de Sabadell ha creat un espai específic per a l'artista sabadellenc Andrés Gamboa-Rothvoss, amb l'exposició de les seves obres cedides per la família i particulars. A més, també hi haurà una ampliació d'un altre integrant d'aquesta generació, A.G.Lamolla.

Notícies relacionades

Aquesta exposició, organitzada per la Diputació de Barcelona i produïda per la Fundació Apel·les Fenosa, és itinerant, formant part de la Xarxa de Museus Locals, i arriba a la població vallesana després d'estar instal·lada durant tres mesos al Centre d'Art Ca l'Arenas de Mataró. Es podrà visitar al Museu d'Art de Sabadell fins al 23 d'abril.

Més notícies de Sabadell