activitat il·legal

L'Ajuntament de Sabadell precinta l'hípica de Ca n'Alzina per falta de llicència

El plantejament urbanístic actual impedeix legalitzar les activitats que es realitzen a la masia

1
Es llegeix en minuts
ACN / SABADELL

L'Ajuntament de Sabadell precinta l'hípica de la masia de Ca n’Alzina, a la carretera de Granollers, perquè el propietari realitzava una activitat sense llicència. En concret s'han precintat dues nòries, una pista d'escalfament, una pista de competició reglamentària, una pista de competició oberta i diversos paddocks.

Es tracta d'espais que acullen activitats malgrat estar edificats sense llicències d'obres i que no es podrien regularitzar perquè el plantejament urbanístic ho impedeix.

El precinte de l'hípica posa punt final a un llarg periple d'expedients disciplinaris i sancionadors que l'Ajuntament havia obert en referència a aquesta activitat, pels quals l'establiment va ser sancionat amb dues multes que sumaven 28.000 euros.

El primer dels expedients disciplinaris requeria als propietaris del negoci que legalitzessin el restaurant, mentre que el segon sol·licitava que es legalitzés la tinença d'animals i es clausurés l'hípica adscrita a l'ús esportiu i recreatiu, ja que són usos incompatibles amb el plantejament vigent a Sabadell.

Pel que fa als expedients sancionadors, els dos es van tramitar el 2014. Per un costat l'hípica va ser expedientada per cometre una infracció administrativa en matèria de prevenció i control ambiental de la tinença de cavalls, motiu pel qual va haver de pagar una multa de 22.500 euros.  

En relació amb la segona sanció, l'Ajuntament va castigar el propietari per haver infringit la normativa d'establiments oberts al públic, d'espectacles i d'activitats recreatives per haver desenvolupat l'activitat de restaurant dins de la masia de l'hípica sense tenir llicència per fer-ho. En aquest cas la multa va ser de 5.500 euros.

Xavier Guerrero, regidor d'Espai Públic, assegura que “el precinte és la mesura definitiva per impedir, després d'una llarga tramitació i esgotant els terminis, que es facin activitats que no es poden legalitzar”.

Notícies relacionades

Per la seva banda, Matíes Secarrant, tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, destaca que el rodal de Sabadell, on s'ubica l'hípica, compta ara amb una regulació urbanística inexistent fins fa poc temps, de manera que aplaudeix que finalment es disposi d'una “eina efectiva” per ordenar les activitats econòmiques i protegir l'espai.

Més notícies de Sabadell