MISSATGE INSTITUCIONAL

El president d'Aragó acomiada l'any amb les obres recuperades de Sixena

Javier Lambán fa el discurs de Cap d'Any al monestir d'Osca com a símbol d'"autoestima" de la comunitat aragonesa després de guanyar el litigi a Catalunya

lamban-ok

lamban-ok

1
Es llegeix en minuts

El president d'Aragó, Javier Lambán, ha acomiadat el 2017 en un lloc molt simbòlic: el monestir de Sixena. Aquest ha sigut l'espai escollit, perquè l'executiu aragonès ha volgut convertir-lo en símbol de l'"autoestima de la comunitat" aragonesa, després de la llarga batalla judicial que ha acabat amb la devolució de les obres d'art sacre que reposaven al Museu de Lleida.

Notícies relacionades

El dirigent ha parlat al costat de les obres recuperades: tres sepulcres medievals, fragments del retaule de la Pietat, tres alabastres de Joly del retaule de Santa Anna, tres taules de Santa Clara i Santa Gertrudis, una pintura mural traspassada a llenços del Sant Sopar i amb el rerefons de les portes del palau prioral.

Lambán, que ha repassat els esdeveniments de l'any i s'ha referit a la "qüestió catalana" com "el problema més greu que té Espanya", ha parlat del litigi que ha mantingut el seu govern "des de la més absoluta soledat, davant l'actitud il·legal i irrespectuosa de la política catalana i la incomprensible passivitat del Govern de l'Espanya".