ERC i JxCat acusen Felip VI de ser "el Rei del 155"

Rufián i Eduard Pujol creuen que el discurs del Monarca està allunyat del sentiment català i del resultat de les eleccions

Felip VI sobre Catalunya: ’El camí no pot portar de nou a l’enfrontament i l’exclusió’. / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El rei Felip VI ha demanat "unitat" en el seu tradicional discurs de Nadal, però també respecte a la convivència perquè la societat "recuperi la serenitat i l'estabilitat".

I com no podia ser d'una altra manera, li han plogut les crítiques des de Catalunya. El portaveu adjunt d'ERCGabriel Rufián, ha sigut un dels primers a denunciar a través de Twitter que el Rei ha parlat en el seu discurs de drets i llibertats mentre hi ha "por de tuitejar". "Felip VI parlant de drets i llibertats i tu amb por de tuitejar", ha dit en un missatge a Twitter, on s'ha referit al Monarca com 155ipe VI, en referència a l'aplicació de l'article 155 a Catalunya. "A mi m'ha convençut, a la pròxima el voto", ha fet broma, agregant el hashtag #DiscursoDelRey.

Notícies relacionades

El portaveu de Junts per Catalunya (JxCat) i diputat electe, Eduard Pujol, també creu que amb el missatge del Rei "va tornar a ser el del Rei del 155", ja que sembla que "se sent més còmode apel·lant a la repressió de l'1 d'octubre que no a la voluntat expressada en les eleccions".

En la tradicional ofrena floral a la tomba del primer president de la Generalitat republicana, Francesc Macià, Pujol ha indicat aquest diumenge que "el Rei, voluntàriament o per omissió, obvia la voluntat dels catalans a les urnes", i ha assenyalat que, "encara que hi ha qui ha destacat que el to" del discurs del Monarca s'ha suavitzat, el "fons" segueix sent el mateix.