El satíric tuit de Rufián sobre la jutge Carmen Lamela

El diputat d'ERC carrega contra la magistrada després de la decisió de la justícia belga de deixar en llibertat Puigdemont i els exconsellers

ast

ast

1
Es llegeix en minuts

Gabriel Rufián, portaveu d'ERC al Congrés, va reaccionar amb rapidesa aquest diumenge a la nit a les notícies que arribaven des de Bèlgica. A través de Twitter, el diputat va publicar un missatge després de conèixer que la justícia belga deixava en llibertat amb mesures cautelars el president de la Generalitat cessat arran del 155, Carles Puigdemont, i quatre dels seus consellers, Toni ComínClara PonsatíLluís Puig Meritxell Serret. D'aquesta manera, la part del Govern destituït que és a Brussel·les -que es va entregar voluntàriament en una comissaria del centre de la capital comunitària- no ingressa a la presó i s'haurà de quedar a Bèlgica i comparèixer davant el jutge quan siguin citats. 

Les reaccions a la notícia es van succeir a Twitter. Entre les més destacades, la de Rufián, que ja acumula més de 18.000 retuits. En el missatge, el diputat republicà ataca la jutge de l'Audiència Nacional Carmen LamelaCarmen Lamela, que sí que va enviar a la presó incondicional Junqueras i els exconsellers Jordi Turull, Raül Romeva, Meritxell Borràs, Joaquim Forn, Josep Rull, Carles Mundó i Dolors Bassa. Així doncs, davant les diferents decisions de la justícia belga i l'espanyola, Rufián va escriure el satíric tuit que està sent àmpliament compartit: "Lamela ordena presó incondicional per a Bèlgica".