EL PROCÉS SOBIRANISTA

Nuet es presentarà al Suprem: "Quan la justícia et crida crec que s'hi ha d'anar i defensar-se"

El diputat català afirma que "hi ha errors molt greus" a la querella de la fiscalia

Nuet, a primer línia, a la seu de Catalunya Sí que es Pot.

Nuet, a primer línia, a la seu de Catalunya Sí que es Pot. / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agències

L'exsecretari tercer de la Mesa del Parlament i diputat de Catalunya Sí que es Pot, Joan Josep Nuet (EUiA), ha assegurat aquest dimecres que anirà a declarar davant el Tribunal Suprem per la querella per rebel·lió, sedició i malversació, per defensar-se dels "greus errors" que hi ha en la seva acusació.

En una entrevista a RNE, Nuet ha explicat que encara no ha rebut la citació, però espera rebre-la aquest mateix matí a les deu al Parlament, i "és clar" que hi anirà. "Quan la justícia et crida, crec que s'hi ha d'anar i argumentar i defensar-se de les acusacions de la fiscalia perquè, en el meu cas, hi ha errors molt greus", ha dit sobre l'acusació d'haver votat a favor de la declaració d'independència, quan ell assegura que hi va votar en contra "no només al ple, sinó també en el tràmit". Per això, considera que en el seu cas la querella presenta "grans llacunes".

El Tribunal Suprem ha citat per als dies 2 i 3 de novembre els sis membres de la Mesa del Parlament, entre ells Nuet, acusats per la fiscalia dels delictes de rebel·lió, sedició i malversació per la declaració d'independència de Catalunya.

Nuet també ha manifestat el seu "desconcert total" davant la postura de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i la possibilitat que no es presenti davant la justícia, i li ha demanat que deixi ja de "gesticular" perquè aquest temps s'ha acabat i ara és necessari negociar per a un referèndum pactat amb l'Estat.

Notícies relacionades

Ha recriminat a Puigdemont la declaració d'independència quan no hi havia possibilitats de fer-la efectiva, i després d'això molts independentistes estan "caient del cavall d'una manera estrepitosa".

En tot cas, Nuet ha recriminat que tant a Puigdemont com al president el Govern, Mariano Rajoy, "no els surt malament seguir atiant el tema" mentre al mig hi ha una part important del poble de Catalunya que està "cansada i fastiguejada que hi hagi dos extrems que es continuïn alimentant i que no hi hagi una via de diàleg".