EL DEBAT SOBIRANISTA

El Govern restringeix l'espai aeri de Barcelona per l'1-O

Foment suspèn el permís a helicòpters i avionetes

Diades, Champions i carreres de motos, precedents d'aquesta mesura

4b5r7249 / RICARD CUGAT

4b5r7249
sp1b8502

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern ha restringit aquest divendres l'espai aeri de Barcelona, tres dies abans del referèndum independentista de l'1-O. Aviació Civil, òrgan dependent del Ministeri de Foment, ha suspès el permís de vol a helicòpters i avionetes, des del 29 de setembre al 2 d'octubre, una mesura que ja es pren en altres ocasions, com quan hi ha partits de futbol de Champions League.

Segons ha avançat 'El Món' i ha confirmat 'EL PERIÓDICO', l'ordre durarà fins després de l'1-O. Però ni l'aeroport del Prat ni els serveis d'emergència es veuen afectats per aquesta iniciativa.

Notícies relacionades

Aviació Civil ha enviat una nota a les empreses de vols d'helicòpters i avionetes VFR que operin per sota dels 3.000 peus. Aquesta mesura comporta que ningú podrà fer fotos aèries de la capital catalana diumenge.

Però això no és inhabitual a la ciutat de Barcelona: en campionats de motociclisme a Montmeló o en partits de la Champions del 2016 es va optar per aquesta decisió. A més, els Mossos d'Esquadra van ser els que van demanar la restricció de l'espai aeri per a les Diades del 2014, el 2015 i el 2017.