Puigdemont titlla de "miserable" barrejar l'independentisme amb els atacs terroristes

El president i la ministra de Sanitat visiten els ferits a l'Hospital del Mar i al de Sant Pau

jregue39720628 el president de la generalitat  carles puigdemont  en un mom170818102328

jregue39720628 el president de la generalitat carles puigdemont en un mom170818102328 / Guifre Jordan

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

El president de la GeneralitatCarles Puigdemont, ha qualificat aquest divendres de "miserable" barrejar els plans independentistes del Govern amb els atemptats terroristes d'aquest dijous a Barcelona i d'aquesta matinada a Cambrils (Baix Camp) i ha afirmat que aquests atacs no canviaran el seu "full de ruta".

Puigdemont, en declaracions a Onda Cero, ha lamentat que "s'aprofiti per fer una política d'aquest nivell" en un moment com aquest, cosa que, al seu parer, "en absolut comparteix la majoria de la població de Catalunya".

Descarta que l'autor "tingui capacitat de fer mal"

El president, que ha convocat el gabinet de crisi, ha informat que no té dades que el terrorista que conduïa la furgoneta de l'atropellament de la Rambla, que està fugit, tingui "capacitat per fer mal", alhora que ha agraït la feina dels cossos de seguretat, que ha qualificat "d'intensa i molt bona".

Puigdemont ha assenyalat que "hi ha una gran coordinació entre les diferents policies" i ha confirmat que el president del Govern centralMariano Rajoy, va ser "una de les primeres persones" amb qui va parlar després de l'atemptat de Barcelona.

Notícies relacionades

El mandatari català ha indicat que la convocatòria anunciada de 500 places per a Mossos d'Esquadra i les peticions per reunir la Junta de Seguretat es devien al nivell d'alarma terrorista que hi ha a Catalunya. 

Visita als ferits

La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, i el president de la Generalitat, acompanyats del conseller de Salut, Toni Comín, es desplacen a l'Hospital de Sant Pau a les deu del matí i a les 10.45 hores a l'Hospital del Mar, els centres on hi ha més ferits, per fer-los costat.