Els vuit coordinadors del Pacte Nacional pel Referèndum que proposa Puigdemont

Maite Arqué, Jaume Bosch, Itziar González, Francesc de Dalmases, Carme Porta, Francesc Pané, Joan Ignasi Elena i Carme Laura Gil

combo-referendum

combo-referendum

1
Es llegeix en minuts

El president Carles Puigdemont ha proposat en la cimera d'aquest divendres els noms de vuit persones per coordinar el Pacte Nacional pel Referèndum, plataforma que substituiria el Pacte Nacional pel Dret a Decidir, del qual estava al capdavant Joan Rigol. Maite Arqué, Jaume Bosch, Itziar González, Francesc de Dalmases, Carme Porta, Francesc Pané, Joan Ignasi Elena i Carme Laura Gil són les persones proposades pel cap del Govern.

No obstant, alguns dels assistents a la reunió han reclamat més temps per tancar la llista i han posat sobre la taula la possibilitat d'incorporar més integrants en aquest grup.

MAITÉ ARQUÉ

Va ser alcaldessa de Badalona pel PSC entre 1999 i el 2008. El 2009 es va convertir en senadora per l'Entesa Catalana de Progrés. Presidenta del Pacte Local pel Dret a Decidir de Badalona. 

JAUME BOSCH

Va ser diputat al Parlament per ICV entre el 2003 i el 2015. Forma part del sector independentista de l'organització ecosocialista.

ITZIAR GONZÁLEZ

Arquitecta. Va ser regidora pel PSC a l'Ajuntament de Barcelona entre el 2007 i el 2009. Va dimitir del càrrec al conèixer que s'estava produint un clamorós cas de corrupció, el de l'hotel del Palau de la Música. 

FRANCESC DE DALMASES

Director de las revistas 'Catalan International View' i 'ONGC'.

CARME PORTA

Va set regidora a Esplugues de Llobregat entre el maig del 2003 i el setembre del 2004. Entre el 2006 i el 2011 va ser secretària de Polítiques Familiars i Drets de la Ciutadania del Departament d'Acció Social i Ciutadania, quan Anna Simó (ERC) era la consellera.

FRANCESC PANÉ

Exdiputat al Parlament per ICV, el 1995 va accedir per primera vegada al càrrec de conseller a la Paeria de Lleida. Ha sigut delegat sindical per CCOO i és autor de diverses obres de poesia i de prosa. 

JOAN IGNASI ELENA

Notícies relacionades

Alcalde de Vilanova i la Geltrú pel PSC entre el 2005 i el 2011. Diputat socialista al Parlament entre el 2012 i el 2014 i un dels fundadors del corrent Avancem, finalment es va deslligar dels socialistes catalans per abraçar tesis molt més pròximes als sobiranistes.

CARME LAURA GIL

Amb Jordi Pujol al capdavant de Convergència, va ser diputada al Congrés entre 1996 i 1999 i consellera d'Educació (1999-2003). Del 2003 al 2006 va ser diputada al Parlament de Catalunya.