Pablo Iglesias rebutja la proposta de Pedro Sánchez: "Això no és seriós"

El secretari general de Podem considera que el text és un "talla i enganxa" del seu pacte amb Ciutadans i "amaga les mesures més vergonyoses"

Domènech al PSOE: "Gràcies per la propina. Potser abans val la pena pagar el sopar"

undefined32999494 madrid  29 02 2016   inigo errej n  podemos   hace160229192921

undefined32999494 madrid 29 02 2016 inigo errej n podemos hace160229192921 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
IOLANDA MÁRMOL / MADRID

Pablo Iglesias ha rebutjat aquest dilluns la proposta que ha traslladat el PSOE Podem per intentar incorporar el partit morat a l'acord amb Ciutadans. La seva reacció a la xarxa social Twitter no deixa cap mena de dubte: "El PSOE ens envia diversos documents que són un retalla i enganxa del seu pacte amb C's, amagant les mesures més vergonyoses. Això no és seriós", ha censurat.

Minuts després, Sánchez ha respost a Iglesias en la mateixa xarxa social assegurant que el que no és seriós és que continuï Mariano Rajoy al capdavant del Govern central. "De vosaltres depèn que aquestes mesures arrenquin el Govern del canvi".

Iglesias ha mostrat aquesta contundència després que el responsable d'economia de Podem, Nacho Álvarez, assegurés en declaracions als mitjans al Congrés que el document "difícilment" canviaria la seva posició, encara que afirmava que es llegirien el text "amb calma" abans de prendre una decisió definitiva.

Els podemistes consideren que el pacte PSOE-Ciutadans consolida les mesures d'austeritat imposades pel Govern de Mariano Rajoy i no emprendre una política social que garanteixi la recuperació de drets.

RES PER A CATALUNYA

El líder d'En Comú Podem també ha criticat la proposta del PSOE. "És clarament insuficient", ha assenyalat Xavier Domènech després d'analitzar el document. En termes generals, ha assegurat que "és pràcticament el mateix que es va firmar amb Ciutadans".

Notícies relacionades

Respecte a les mesures que els socialistes proposen per a Catalunya, Domènech ha ironitzat. "Gràcies per la propina. Però potser abans val la pena pagar el sopar", ha afirmat. El portaveu assegura que només ofereix el compliment del que ja estableix l'Estatut, millorar "una mica" la tarifa elèctrica i algunes inversions per a equipaments culturals. "Pensar que amb aquestes tres propostes es pot resoldre el conflicte obert... diré que és una proposta tímida. Per ser amable", ha valorat. 

Domènech considera que els documents són "de cara a la galeria", i ha confirmat que la seva posició és exactament la mateixa que la setmana passada. És a dir, un 'no' a Sánchez. "Després del dia 5, en parlem", ha afegit.