Rivera alerta el PSOE que no firmarà un acord "perquè tot segueixi igual"

Insisteix que Rajoy "no ha netejat el seu partit" i per tant no pot "abanderar una nova etapa"

Reclama que als Parlaments una majoria de bloqueig no pugui impedir les comissions d'investigació sobre corrupció

 

  / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

Els equips negociadors del PSOE i Ciutadans preveuen passar un intens cap de setmana per intentar tancar un acord com a molt tard a mitjans de la setmana que ve. En aquest context, el líder de C's, Albert Rivera, ha alertat aquest dissabte Pedro Sánchez que la seva formació "treballarà perquè hi hagi un Govern" però no a qualsevol preu. "Perquè tot segueixi igual, que no comptin amb nosaltres", ha manifestat. 

Els socialistes i la força taronja han acostat posicions en regeneració democràtica, despolitització institucional, canvi del model productiu i polítiques socials. Però encara persisteixen diferències en les reformes laborals, educatives i fiscals, així com l'eliminació del Senat. Ciutadans intenta que el PSOE accepti el màxim nombre possible de les seves pretensions per facilitar la investidura de Sánchez, i insisteix que s'arribarà a un acord "global" o no hi haurà un pacte. 

Notícies relacionades

La pretensió de la força emergent és negociar així mateix, a partir de dimarts i amb l'acord avançat o pràcticament tancat amb el PSOE, amb el PP, per sol·licitar la seva abstenció o el seu suport a l'acord a dos. En aquest sentit, Rivera ha tornat aquest dissabte a pressionar Mariano Rajoy, a l'assenyalar que "qui no fa la seva feina dins del seu partit" i "no té el partit net", no pot "netejar Espanya" ni "abanderar una nova etapa". Suggereix així, però sense dir-ho obertament, que el líder del PP hauria de fer un pas enrere per facilitar l'acord. 

Rivera s'ha reunit amb portaveus autonòmics del seu partit per parlar de noves mesures anticorrupció i ha proposat una "acció conjunta" al Congrés, als Parlaments i als ajuntaments perquè "no hi hagi majories de bloqueig" que impedeixen l'obertura de comissions d'investigació. En aquest sentit, reclama que només un terç dels Parlaments o plens puguin sol·licitar la posada en marxa de comissions i que les minories puguin fer vots particulars a les conclusions. Les dues mesures ja existeixen no obstant en alguns Parlaments.