NOVA INFRAESTRUCTURA METROPOLITANA

Albiol abandona l'acte inaugural de la L-9 molest amb Puigdemont

Sosté que són "mentides contra el Govern d'Espanya" que el president digui que l'Estat ha reduït un 40% la inversió en transport públic

El president del grup parlamentari del PPC, Xavier Garcia Albiol, ha abandonat l’acte d’inauguració de la L-9 sud quan el president de la Generalitat ha acusat l’Estat d’haver dimitit de les seves responsabilitats d’inversió en mobilitat a Catalunya. / F. SENDRA / VÍDEO: ACN

1
Es llegeix en minuts

El coordinador general del PPC, Xavier García Albiol, ha abandonat l'acte d'inauguració de la L-9 del metro a l'aeroport del Prat durant el discurs del president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Albiol s'ha molestat per les crítiques de Puigdemont contra la falta d'inversió en infraestructures del Govern espanyol. Concretament, el cap de l'Executiu català ha fet referència a una "desconnexió sobtada" de l'Estat respecto al finançament del transport públic, tenint en compte que la inversió s'ha reduït en un 40%.

Al seu compte de Twitter, Albiol ha donat explicacions del seu abandonament:

GESTIÓ DE LA GENERALITAT

Notícies relacionades

A més, ha lamentat que l'Estat hagi "dimitit" de les seves responsabilitats i ha reivindicat que les infraestructures gestionades per la Generalitat tenen uns resultats molt millors per als ciutadans. 

A l'acte inaugural només hi ha assistit un membre del Govern, el secretari d'estat d'infraestructures, Julio Gómez-Pomar, després que la ministra de Foment, Ana Pastor, hagi denunciat que la Generalitat va vetar la seva assistència a l'acte.