LA LEGISLATURA CATALANA

Junts pel Sí presidirà la meitat de les comissions del Parlament

Diputats de la coalició sobiranista dirigiran 15 àrees de 29, Ciutadans es queda amb cinc i la CUP portarà els treballs de Governació i sobre corrupció

Muriel Casals presidirà la comissió d'estudi del Procés Constituent i la diputada de la CUP Gabriela Serra serà la vicepresidenta

1
Es llegeix en minuts
Rafa Julve
Rafa Julve

Periodista

ver +

Junts pel Sí dirigirà 15 de les 29 comissions que inclourà el Parlament en aquesta legislatura. A part de les dues àrees assignades directament a la presidenta de la Cambra, Carme Forcadell, que són la de Reglament i la de Matèries Secretes, la coalició sobiranista portarà les regnes en 13 carpetes mésCiutadans es quedarà amb cinc, el PSC amb tres i la resta de grups amb dos cada una.

La comissió d'estudi del Procés Constituent, un dels treballs estrella de la legislatura, estarà presidida per Muriel Casals (JxSí) i tindrà Gabriela Serra (CUP) com a vicepresidenta. La força anticapitalista, gràcies al seu pacte d'estabilitat parlamentària amb la coalició de CDC i ERC, també veurà complert el seu desig de presidir la comissió d'estudi sobre la corrupció, que vindria a ser una continuació de les tasques que a l'anterior legislatura va presidir l'exdiputat David FernàndezDavid Fernàndez. Ciutadans va ser qui va plantejar primer impulsar de nou la comissió, però no ha aconseguit presidir-la per la pinça entre Junts pel Sí i la CUP, que també estarà al capdavant de la comissió de Governació, una altra peça clau d'una legislatura marcada de nou pel procés sobiranista.

Notícies relacionades

La comissió de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, la d'Afers Institucionals, la d'Igualtat, la d'Interior i la de l'Estatut dels Diputats seran les comissions que dirigirà un diputat del partit d'Inés Arrimadas. Quant al PSC, presidirà els treballs d'Ensenyament, Síndic de Greuges i AutomocióCatalunya Sí que es Pot estarà al capdavant d'Empresa i de Joventut i el PP s'encarregarà d'Agricultura i Seguretat Vial.

PRESSUPOSTOS PRORROGATS

A part de la distribució de les presidències de les comissions, la Junta de Portaveus del Parlament ha fixat l'ordre del dia del ple de la setmana que ve. En aquesta sessió es votarà la pròrroga dels pressupostos del 2015, una mesura que no té per què ser definitiva. El Govern, en concret el vicepresident Oriol Junqueras, l'únic que fa així és donar-se un marge per elaborar uns nous comptes i intentar aconseguir suports d'altres forces per poder treure-les endavant.