Miquel Iceta rebutja l'oferta de Duran d'un front comú per als comicis del 27-S

El primer secretari del PSC al·lega que en els comicis catalans no només està en joc la qüestió sobiranista

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, presenta l’informe polític en el consell nacional del partit.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, presenta l’informe polític en el consell nacional del partit. / Marta Pérez (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El primer secretari del PSCMiquel Iceta, ha rebutjat aquest dilluns l'oferta del líder d'Unió, Josep Antoni Duran LleidaUnióJosep Antoni Duran Lleida, per realitzar un front comú de cara als comicis del 27-S per trobar una solució mitjançant el diàleg amb l'Estat, és a dir, per reforçar el front de l'anomenada tercera via. Segons ha afirmat Iceta en una entrevista a Onda Cero, les eleccions al Parlament anunciades per a finals de setembre pel president Artur Mas, no només són sobre "l'encaix de Catalunya a la resta d'Espanya" i les diferències entre PSC i Unió són moltes en altres àmbits.

El socialista ha admès que UDC ha tingut "una posició més temperada" que CDC en la qüestió sobiranista i defensa "resoldre el tema per la via de l'acord" i en això té "algun punt de connexió" amb el PSC. No obstant, ha considerat que això "no és suficient" per plantejar-se la possibilitat d'anar junts a les eleccions.

Entre les diferències, ha destacat les divergències del projecte socioeconòmic entre els dos partits i, ha recordat la postura poc entusiasta dels democristians en la tramitació de la llei contra l'homofòbia aprovada recentment al Parlament.

Notícies relacionades

Preguntat llavors si, després del 27-S, el PSC estaria disposat a formar part d'una aliança contra el sobiranisme, ha respost que podran pactar amb aquells amb qui tinguin "suficient consens programàtic" i ha recordat que el PSC vol una reforma constitucional i una "consulta acordada" per resoldre els problemes i no tancar els ulls al fet que "molts catalans tenen una incomoditat profunda amb l'actual estat de coses".

EL NOU GOVERN

Iceta també ha comentat els canvis realitzats en l'equip de govern de la Generalitat i ha considerat que es tracta d'una "remodelació senzilla, sense grans fondàries, per cobrir quatre mesos", encara que el nou Govern tingui una diferència política fonamental amb l'anterior, la marxa d'Unió.