L'APOSTA SOBIRANISTA

El Parlament demana recusar el president i dos jutges del Constitucional

La Mesa, amb el vot en contra del PPC, denuncia la "falta d'independència" de Pérez de los Cobos, González-Trevijano i López

Francisco Pérez de los Cobos, el juny del 2013.

Francisco Pérez de los Cobos, el juny del 2013. / EFE

1
Es llegeix en minuts
RAFA JULVE / Barcelona

La Mesa del Parlament, amb el vot en contra del PPC, ha acordat aquest dimarts demanar la recusació del president del Tribunal Constitucional (TC), Francisco Pérez de los Cobos, així com de dos jutges més de la institució, Pedro González-Trevijano Enrique López, "per falta d'imparcialitat i independència" per prendre cap decisió respecte de la declaració de sobirania que va aprovar la Cambra catalana el 23 de gener de l'any passat. La Mesa ha pres aquesta decisió després d'estudiar l'informe sol·licitat la setmana passada als serveis jurídics del Parlament. 

Notícies relacionades

En declaracions als mitjans de comunicació, la vicepresidenta primera del Parlament, la republicana Anna Simó, ha al·legat que hi ha declaracions tant de Pérez de los Cobos com de González-Trevijano i de López que proven "una animadversió fefaent" respecte al sobiranisme català. Fa dues setmanes, la presidenta de la Cambra, Núria de Gispert, ja va avisar que hi havia "tres o quatre magistrats" del Constitucional que havien demostrat una clara afinitat al PP, arran de diverses col·laboracions seves amb la fundació FAES, i que tots ells havien demostrat antipatia pel nacionalisme català en alguns articles.

En aquesta ocasió, De Gispert va aprofitar també per recordar el cas del magistrat Pablo Pérez Tremps, que va ser recusat pel Constitucional quan s'abordava l'Estatut de Catalunya perquè es va considerar que havia participat "de forma indirecta" en l'elaboració de la norma catalana.