DUES MIRADES

Més dura és...

És difícil seure a parlar amb qui només s'han compartit escopinades. Però més dura, molt més dura, és la realitat d'un treballador precari o d'algú més gran de 50 anys lligat a l'atur

1
Es llegeix en minuts

El viatge de Puigdemont va ser una altra pirueta de l’estratègia processista: impacte mediàtic, un relat a cavall de la realitat i la ficció, dosi ingent de victimisme i l’exaltació del poble català. ¡Quines ganes de tornar a parlar dels ciutadans! Però, enfront del deliri i l’engany d’una república en l’aire, hi ha una Fiscalia disposada a recargolar el Dret i una Audiència Nacional imbuïda d’una celeritat sorprenent. Després de tantes històries, el títol del document de la Fiscalia, Más dura será la caída, ens remet de forma alarmant a una altra narrativa: el relat de terror.

Notícies relacionades

Ja sabem que el PP va utilitzar Catalunya per aconseguir el poder i no va deixar d’inflamar el conflicte per tapar les seves vergonyes. També sabem que CiU hi va afegir més combustible exactament amb la mateixa finalitat. Però, malgrat que tots dos s’han retroalimentat i ens han conduït fins aquí, no hi haurà solució si no són capaços de compartir una taula de diàleg. La comissió del PSOE per iniciar la via de la reforma constitucional ha perdut part dels seus protagonistes per l’aplicació del 155. Després del 21-D, potser aconseguirà sumar-los-hi. 

És difícil seure a parlar amb qui només s’han compartit escopinades. Però més dura, molt més, és la realitat d’un treballador precari o d’una persona de més de 50 anys lligada a l’atur o d’un jove sense perspectives… Sobretot, si veuen com els seus polítics els ignoren i estan perduts en les seves històries.